"Ta on mul siin valmivas koertemajas isolatsioonis, sest on nii parasiite täis, et oma teiste koertega ma teda kokku lasta ei saa," kirjeldas MTÜ perenaine Irmeli Grönberg, kelle sõnul eelmisel peremehel oli olnud plaan vigastatud koer surmasüstiga magama panna. "Mulle öeldi, et ta on 16-17-aastane, aga arstide sõnul ta nii vana küll ei ole. Küll me ta lõpuks terveks saame."

Baruto alias Mõmmi

Praegune vaatepilt oli ka paljunäinud arstidele šokeeriv: nädal aega näljas olnud koer oli muutunud vakladele pidusöögiks. "Söögikauss oli talle kodus küll ette pandud, aga ilmselt ta lihtsalt ei jõudnud selleni roomata. Söödan teda nüüd iga nelja tunni tagant," rääkis Grönberg.

Baruto nimeline koer, kelle Irmeli korjas üles samalt tänavalt kust oma eelmisegi hoolealuse Deemoni, oli elu jooksul ketist põgenema pääsenud kahel korral ning mõlemal korral auto ette jooksnud. "Nüüd oli siis see teine kord. Esimesest korrast on tal üks käpp juba vigane."

Baruto alias Mõmmi

Tema kutsub Barutot hoopis Mõmmiks: koer on suur, pehme ja sõbralik. Uut omanikku Grönberg talle otsima ei hakka. "Eks ta ikka mulle jääb," arvas ta.

Delfi lugejate abiga on MTÜ Aita Mind Koju hoovile paranevate koerte jaoks mõeldud koertemaja peaaegu valmis saanud, kuid kui keegi soovib selle lõplikku valmimist toetada, saab seda teha MTÜ kontole: MTÜ Aita Mind Koju EE672200221071060269