Naine on ränga saatusega loomi toonud nii Venemaalt kui ka kaugemalt. „Samas ei keera ma selga ka eesti koertele,” täpsustab ta. Siin on ülevaade Irmeli patsientidest läbi tema enda kirjelduse:

„Kaks ja pool kuud tagasi tuli 11-aastane kuri vanur Rulli, kellel oli 13 tundi jäänud kavandatud surmasüstini ja keda ma esialgu söötsin nädala jagu läbi aedikuvõre. Nüüdseks on ta seltskonnalõvi, kepsutab emaste koertega mööda hoovi ringi ja lakub kõik mu 45 aastaga tekkinud kortsud kukla taha. Botoxi pealt on kokku hoitud!

Tuli ka väike Nublu - taksilaadne nii-öelda paha poiss. Kuu aja jooksul olin mina talle kuues hoiukodu. Mitte keegi ei saanud temaga hakkama! Inimesed lihtsalt ei andnud talle aega leinata ja taheti,et koer käituks iga jobu soovi kohaselt. Kaks ja pool kuud hiljem läks Nublu, (Nuppel, Kiusupunn, Emmeninnunännu) oma maailma parimasse kodusse.

Irmeli missioon on aidata just vanu ja vigastatud koeri

Siis on meil njuufa Yuki, päästetud Moskva tänavalt , vigane ja sant- Tema oli millerdajate (kutsikavabrikute-toim.) tööloom. Minuni jõudes kaalus ta vaid 28 kilo, tal olid nahaprobleemid- need jäävad teda igavesti piinama ja regulaarselt tuleb teda ravida, lisaks on tal katki löödud esikäpa põlveliiges, mis teeb valu ja ta saab selle vastu igapäevaselt valuvaigisteid. Nüüdseks on ta kaal kasvanud 56 kiloni. Jäärapaine norsokoloog. Minu süda!

Happy - segavereline kutsikapreili. Tugev löök selga on halvanud ta tagumised jalad, lisaks on tal raske vigastus sabal, õigemini küll olematul sabajupil, tänu millele oleme kolm rasket oppi üle elanud. Süda ja siseorganid on tal õnneks terved.

Zuzha - habemega hääletu koer. Tema häälepaelad lõigati ära ,et ei hauguks ja ta elas 3 aastat 1,5x1,5 meetrises puuris koos nelja teise koeraga. Kõiki neid kasutati doonoritena varuosadeks.

Ophelia - kah habemega pruun tüdruk. Tema jooksis ringi mööda Moskva tänavaid, poomisnöör kaelas, viis kutsikat sabas. Maailma lahedaim koer: sobib absoluutselt kõigi loomadega, lastega ja üldse inimestega. Armastab kõik surnuks.

Shadi- kisakõri, jutupaunik, tsirkuseartist. Sündinud tagurpidi põlveliigestega, seepärast visati ta tänavale nagu prügi. Opp enam ei aita, aga teda see ei morjenda.

Irmeli missioon on aidata just vanu ja vigastatud koeri

Texas- täiesti terve 9-10 kuune valge -pruunikirju hundikoera sarnane marakratt. Võiks koju minna ja kellegi teise telekapuldi ja diivanipadjad ära närida.”

Irmeli tunnistab, et loomade päästmisega tegelenud sellest ajast peale, kui jalad teda kandma hakkasid. Praeguseks on tema hoole all 12 koera, kuid alates MTÜ Aita Mind Koju tegevuse algusest möödunud aasta märtsis on ta uue kodu leidnud veel pea 30 koerale, kes on küll olnud terved, lihtsalt pärit viletsatest tingimustest.

Tee vigastatud koerteni leidis ta läbi Facebooki, kus nägi aeg-ajalt nende fotosid, mille peale süda valutama hakkas. Sellest tekkis möödapääsmatu soov koerad uue, armastava koduni toimetada.
Invaliidkoertele on Irmeli majapidamises praegu käimas spetsiaalse maja ehitus, kus oleks võimalik neile rehabilitatsiooni pakkuda. „Koertemajja peaks tulema eritellimusel vann, kus nendega vesivõimlemist teha ja lakke on vaja invatehnikast tellida tõstuki moodi asjandus, sest kui on suured koerad, siis ma füüsiliselt ei jaksa neid vanni tõsta ja nad peavad nii õelda laes rippuma,” selgitab naine.

Ta tunnistab, et aeg-ajal on toest puudus ning mõni püsisponsor kuluks MTÜ-le hädasti ära. Lootust, et keegi teine neist enamik neist igapäevast ravi ja hooldust vajavatest koertest adopteeriks, ta väga ei hellita, kuid hindab, et näiteks Happy võiks mõnes armastavas peres kenasti toime tulla küll.

Irmeli missioon on aidata just vanu ja vigastatud koeri

Kui kellelgi on tahtmist Irmeli koertekodu kasvandikke aidata, saab seda teha annetusena MTÜ Aita Mind Koju kontole EE672200221071060269 , samuti võib helistada telefonil 58036095