Loomapäästegrupp on saanud mitu pöördumist Valga elanikelt, kes on sunnitud nägema, kuidas prügihunnik naabrite akende all muudkui kerkib ning keset laga on elama jäetud ketikoer ja küülik.

Küülikupuur prügimäel

"Võib öelda, et nad elavad prügilas, kuna üürnikud koguvad vana rämpsu. Koer on ketti pandud ja kui keegi mööda läheb, siis ta hüppab nagu hull. Seline olukord on kestnud juba kolm või neli aastat. Aastal 2018 pöördusime Valgamaa veterinaarikeskuse peaspetsialisti poole, kes käis vaatamas ja rääkis korteri omanikuga. Pärast seda olukord lühiajaliselt läks paremaks, aga praegu on jälle sama hirmus olukord," kirjeldab üks naabritest, kes palub appi Loomapäästegruppi. "Üürnikud ei reageeri, korteriühistu üldkoosolekul oli see teema juba mitu korda jutuks - ja ka korteri omanik ei taha sellega tegeleda."

Ketikoer Valgas prügihunnikus

Loomapäästegrupi rajaja Heiki Valneri sõnul on loomade pidamise tingimusi sätestav seadus juba ammu jõustunud, ent selle kontrollimine jääb sageli ametnike passiivsuse ja huvipuuduse taha. Seetõttu ei jää loomakaitseorganisatsioonidel üle muud, kui sekkuda oma jõududega. Ka antud loomade puhul tuleb Loomapäästegrupil ilmselt sama teed minna.