Reena elas "klassikalist õuekoera elu" kõige halvemas mõttes: üksi, keti otsas ja toidetud nii, kuidas pererahvas suvatses.

Sealsamas ketis jäi umbes aastane kutsikaohtu Reena tiineks ja tõi ilmale seitse kutsikat. Sinnasamasse ketti läks ta ka tagasi kohe, kui kutsikad olid kolmenädalastena oma kodudesse jagatud.

Ent üsna pea muutus ülearuseks ka Reena ise. Koer kasvas omanike meelest liiga suureks, et teda tuppa lubada.

Oma senise elu veetis Reena keti otsas

Reenale tuli appi tema viimase kutsika Rosina adopteerinud vabatahtlik loomakaitsja Liisa Kreintaal, kelle süda jäi kripeldama, kui nägi, millistes oludes kutsika ema elab. "Maapiirkondades peetakse sageli selliseid koeri, kes on kutsikana nunnud ja siis suureks saades lähevad ketti, sest nii on mugavam," nendib ta mõrult. Ta võttis hirmunud, kurva ja alandliku Reena auto peale ning sõidutas ta Viljandimaalt Tallinna. Koer oli juba esmapilgul vaadates viletsa toitumusega. "Katsudes oli ta väga kondine ja oksendas mu auto kartulipoolikuid täis," lausub Liisa. "Kartul ei ole ju koeratoit! Omanikud panid ta mulle autosse ning mitte üht haugatust ei tulnud terve tee Tallinnasse. Ta nagu täiesti leppis oma uue elu, uue nimega. Hetkel on ta Tallinnas minu juures hoiukodus, kus saab keedukartulidieedist üle minna mõistlikumale ja koerale omasemale söögile."

Õige varsti õppis Reena ära, et siseruumis tohib süüa, toas tohib olla, inimese sülle võib ronida kogu oma suure kerega ja õues tohib joosta. Endine alandlik ja pelglik, kössitav kutsu on muutunud hoiukodu hoovis sirge selja ja rõõmsa pilguga uudishimulikuks nooreks koeraks, kes näeb maailma hoopis rõõmsamates toonides. Ta on ilus, seltsiv ja allub kuulekalt käsklustele.

Reena ja tema kutsikas Rosin

Liisa sõnul võiks Reena hakata nüüd otsima päriskodu. "Kodu, kus ta ei oleks pelgalt valveseadme eest või kohustuslikuks aksessuaariks aianurgas. Kodu, kus teatakse, et koer on loodud olema inimese parim sõber. Inimese kõrval, inimese poolt hoitud ja armastatud," täpsustab ta ning lisab, et Reena on väga sobilik ka lastega perre, kuna lapsed talle meeldivad.

Reena kutsikas Rosin on heades kätes

Enne veel, kui Reena on valmis uude, maailma parimasse päriskodusse minema, palub Eestimaa Loomakaitse Liit abi Reena steriliseerimiseks. Kuna tegu on suurt kasvu koeraga, kujuneks operatsiooni hinnaks 250-300 eurot.

Reena uude ellu astumist saab toetada:
Eestimaa Loomakaitse Liit
EE742200221052074915 (Swedbank)
EE441010220252652225 (SEB)
EE181700017004664286 (Luminor Bank)
EE087700771003771380 (LHV Pank)
või helistades annetustelefonidele 9000 777 (5 eurot) ja 9000 888 (10 eurot) Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.