Loomakaitse liit päästis nädal tagasi Mustvee vallast kümme kutsikat, kes olid juba veidi üle kahe kuu vanad. Nende omanikeks olid liikumispuudega vanainimesed, kes meeleheitel olles olid juba valmis kutsikad maha laskma, bensiiniga üle valama ja muid koledaid asju tegema.

"Saime aru, et sel korral peame kindlasti appi minema, kui tahame, et koerad ellu jääksid ja normaalse kodu saaksid. Eelmisel laupäeval
saime neile ajutise koha Viljandis ning tõime täna kutsikad Tartusse hoiukodusse," kirjeldab liit sotsiaalmeedias. "Lootsime parimat, kuid tõdesime ehmatusega, et kümmet selles eas suure koera kutsikat koos pidada on ilmselgelt võimatu. Osa neist on väga võimukad ja sõna otseses mõttes teevad teistele liiga. Ühe kutsika pidime seepärast teistest eraldama, et ta elu päästa. Kambakesi suudavad sellised ligi 10-kilosed nunnud teha palju pahandust."
Samas on liidu vabatahtlikud veendunud, et iga pesakonnaliige eraldi on aga maailma nunnum ja toredam koeralaps.

Kuna taoliste kutsikatega kaasneb tihti giardia (parasiithaigus - toim), siis kahjuks on see ka antud pesakonnal. Giardia raviga on alustatud ning see kestab vähemalt 10 päeva. Kõik kutsikad on saanud esimese parasiiditõrje, teine on ootamas teisipäeval. Kõik koeralapsed saavad kiibid, vaktsiinid ja muu elementaarse omal ajal, kui järg sealmaal ja ka ravikuur läbitud.

Hoiukodu võiks asuda Tartus või selle lähedal, kuna liit tahab silma peal hoida, et kutsikad saaksid kenasti terveks ja kõik vajalikud protseduurid.
Hoiukodu saab toidu loomakaitse liidu poolt, kellelegi teisel kulusid kanda vaja pole. Tähtsaim on hetkel kutsikatele hoiukodud leida.

Kuna giardia on nakkav, siis oleks hea, kui hoiukodus poleks ees teisi loomi, sest muidu peab kõiki ravima.

Kellel võimalik hoiukodu pakkuda, helistage telefoninumbril 51940146 või kirjutage info@loomakaitse.eu.