Haruldast koeratőugu Hiina harjaskoera vőime kohata nii müütides kui ka legendides.
Arvatakse, et see koerake vőib peatada onkoloogilised protsessid. Osalt vőivad need nn. "imevőimed" olla tingitud tema kehatemperatuurist, mis tavaliselt on 40,5-42 C vahel. Sellist kehatemperatuuri ei esine ühelgi meie planeedil elaval loomaliigi esindajal. Koerake vőib peatada algava astmahoo, normaliseerida südame rütmitegevuse, alandada vererőhku, vabastada allergiast ja nahahaigustest, vähendada valu liigestes ja selgroos.

Välimus
Kõigele lisaks on need koerakesed veel ka nagu väikesed kameeleonid, talvel on nende nahavärv väga hele - peaaegu valge. Suvel aga päikese käes päevitades muutub nahk tumedaks, osadel koertel lausa mustjas-pruuniks. Seejuures peab arvestama, et karvutute koerte nahk on väga õrn. Harjaskoera pealagi on kergelt ümardunud ja piklik, põsed siledad ja lamedad, üleminek otsmikult koonule kergelt rõhutatud. Koon kergelt kitsenev, kuid mitte terav, vaid lame nagu kolp. Õhukesed ja pingul mokad. Karvkate algab otsmiku ja koonu üleminekukohast ja võivad olla pikad - mida pikemad ja kohevamad, seda parem. Silmad on keskmise suurusega, laialt lahus asetsevad, nii tumedad kui võimalik. Kõrvad on madalal asetsevad, suured ja kikkis, kas karvadega või ilma. Jäsemed - kuivetud peened abaluud, pikad, sihvakad, keha all asetsevad esijalad, käpad on suunatud ette. Hästi kumerdunud laudjas, tagapool head nurgad, pikad sääred, madal kand. Lame selg, laialt lahus asetsevad tagajalad. Saba asetseb kõrgel , liikumise ajal hoiab üles või tahapoole. Värvuselt on lubatud kõik variandid ja värvikombinatsioonid.
Turja kõrgus on isastel koertel 28-33 cm ning emastel 23-30 cm, kaal maksimaalselt 5,5 kg.

Toitmine
Mõningased piirangud on. Toit ei tohi olla liiga kuum ega liiga külm. Peab piirama süsivesikuid, et koer ülekaaliliseks ei läheks.

Suhtlus
Väga sõbralik koer . Mänguhimuline ja kuulekas. Kui sa temaga sõbraks saad siis pole paremat kaaslast aga võõrastesse suhtub alguses ebausuga ja ei lähe kohe musitama, hüppama. See eksootilise välimusega koerake sobib oma iseloomult hästi ka laste ja vanuritega, olles kaunis, särav, rõõmsameelne ja temperamentne.

Aktiivsus
Ülimalt liikuv ja tegutseja.

Treenimine
Väga õpihimuline. Õppust võtab hästi, kuid tema juures lööb välja see isepäisus.

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 4 kutsikat.

Eluiga
Koera keskmine eluiga on 10-14 aastat.