Hirvekoer kuulub hurtade rühma. Algselt rakendati neid hirvede jahtimisel, tänapäeval on nad seltsikoerad. Hirvekoeral on äärmiselt meeldiv iseloom, ta on heatahtlik, rahulik ja sőbralik.

Välimus
Hirvekoeral on pikk pea, kõrvade juurest laiem, silmade juurest kitsenev. Koon kitseneb nina suunas. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on suured, tumedavärvilised ja malbe pilguga. Kõrvad on kõrge asetusega, väikesed ja poolpüstised. Kael on väga tugev ja küllaltki pikk. Rind on sügav, kuid mitte kitsas. Esijalad on sirged, laiad; tagajalad on laiad, pikad ja jõulised. Käpad on hästi koondunud ja kumerdunud. Saba on pikk, kergelt kaardus ja karvarohke. See peab ulatuma peaaegu maani, kuid selle asetus ei tohi kunagi olla üle selja. Karvkate on tokerjas. Peas, rinnal ja kõhul olevad karvad on pehmemad kui ülejäänud kehal. Karvkatte eelistatud värvusteks on tume sinakashall, heledam või tumedam hall, hallisegune ja kollakas, liivavärvi/punane või punane/kollakaspruun. Rinnal ja varvastel on lubatud veidi valget, kuid mida vähem, seda parem.
Isase koera turjakõrgus peab olema üle 76 cm ja kaal umbes 45,5 kg. Emaste turjakõrgus peab olema üle 71 cm ja kaal umbes 36,5 kg.

Toitmine
Kutsikas kasvab üsna kiiresti ja talle pakutavat toidukogust peab täpselt jälgima. Küsige kasvatajalt millist toitu ja kui suures koguses koerale anda. Täiskasvanud koera on soovitatav toita kaks korda päevas.

Suhtlus
Hirvekoer on südamlik, intelligentne ja sõbralik koer. Ta saab hästi läbi lastega, kuid ta pole kõige parem valvekoer, sest ta ei haugu palju. Mitmel hirvekoeral on tugev jahiinstinkt säilinud, seega peab teisi lemmikloomi (eriti just kasse) koerale juba varajases eas tutvustama.

Aktiivsus
Koera liikumist peaks kutsikaeas piirama. Täiskasvanud koer peab saama palju ringi liikuda, selleks peab koer saama ka kvaliteetset koeratoitu. Hirvekoerale meeldib vabalt ringi joosta. Mõned jalutuskäigud päevas pole sellele atleetlikule hurdale piisav.

Treenimine
Hirvekoer on intelligentne koer, kes õpib kiirelt. Ta on kuulekas ja soovib alati head meelt valmistada. Koer vajab õrna ja rahulikku kohtlemist.

Pesakond
Pesakonnas on tavaliselt 8 kutsikat, kuid on teada ka kuni 17 kutsikaga pesakondi.

Eluiga
Hirvekoer elab umbes 10-13 aasta vanuseks.