1. Kõige levinud trikk, mida koeraomanikud kasutavad ja mis paljude koerte puhul ka töötab, on tablettide peitmine maiuspalade sisse. Aga sellisel juhul tuleb valida maiuspala, mis koerale tõesti maitseb. Kui sinu koerale meeldib pitsat lunida, siis võid anda talle väikese pitsatüki, mille sisse on peidetud tablett. Juhul, kui sinu koer ei lange lihtlabase pitsatriki ohvriks, võid kasutada hoopis tavalist võid. Võta võitükk, sega selle sisse tabletipuru ja vormi kuulike. Või on libe ja läheb koeral kergesti kurgust alla.

2. Seda trikki võivad proovida mänguhimuliste koerte omanikud. Võta peotäis oma koera lemmikmaiuseid ja hakka neid ükshaaval koerale viskama, et ta neid juba õhust püüda ja ampsata saab. Vahepeal kasuta riugast ja maiuse asemel anna ootavale koerale hoopis tablett. Koer võib selle alla neelata enne, kui ta pettusest arugi saab.

3. Paljud loomatoitu valmistavad eettevõtted pakuvad ka spetsiaalsed maiuseid, millel on avad tableti peitmiseks.

4. Kui sinu koeral kahtlustav loomus ja teda kuidagi maiustega lollitada ei saa, siis tuleks kasutusele võtta meetod, mida kasutavad ka loomaarstid.

Aseta üks käsi koera koonule, teine käsi, mis tabletti hoiab, hoia koera suu juures. Kui sa ühe käega koera suu avad, aseta teise käega tablett tema keele tagaosale. Seejärel sule koera lõuad ja hoia neid ühe käega suletuna, samal ajal teise käega õrnalt kurku masseerides, et neelatust esile kutsuda.

Niipea, kui sa arvad, et koer on tableti alla neelanud, paku talle maiust. Seejärel jälgi koera minut või kaks. Mõned koerad võivad tabletti suus hoida ja siis, kui sa neile parajasti tähelepanu ei pööra, selle välja sülitada.

Vaata ka lühikest õppevideot!

Allikas: Barkpost.com