1. Selle rõõmsameelse koeravilla autor on Alan Mowrer, kelle töökate käte all on valminud teisigi moekaid koeramajakesi. See uhke mõis maksab ligikaudu 24 000 eurot, kuid see-eest töötab majakeses veevärk, sees on valgustus, konditsioneer ja kutsu jaoks saab spetsiaalselt soojust reguleerida, et külmematel õhtutel käpakesi soojendada.

2. See 28 000 eurot maksev punasest savist kivikatusega majake kuulub näitlejanna Rachel Hunteri koerakesele ning on Hunteri Californias asuva maja vähendatud koopia. Koer ei pea uhkes elamus end üksinda tundma, sest majake on nii suur, et mahutab lisaks koerale ka peremehe.

3. Vaevalt leidub koera, kes ei rõõmustaks vahva verandaga puumaja üle, mida täiendab pisike kondikujuline bassein.

4. Minimalistlikku arhitektuuri eelistavaid koeraomanikke silmas pidades on disainer Michael Young loonud rõõmsameelse plastist "kuudi", millel on terasest jalad ning kuhu pääseb kasutades väikest abitreppi.

5. Koeramaja nimega Cubix on inspireeritud minimalismist, mida 20. sajandi alguse Saksamaal viljeles kunstikool Bauhaus. Käsitisi valmistatud meistriteost on saadaval kolmes suuruses ning sellise iluduse soetamiseks tuleb koeraomanikul kergendada rahakotti 5400-5900 euro võrra.

6. Tõelisel koeraarmastajal paneb silma särama Paris Hiltoni roosat värvi koeramaja, millel on kaks korrust. Alumisel korrusel on elutuba ja ülemisel korrusel on magamistuba, kus on isegi kapp koerariiete jaoks.

Loodetavasti tunnevad Hiltoni koerad Marilyn Monroe, Prince Baby Bear, Harajuku, Dolce ja Prada end majakeses koduselt. Koeramaja loomisel võttis disainer Faye Resnick eeskuju Hiltoni enda maja arhitektuurilisest lahendusest. Koerte majake ei jää ka muus osas Hiltoni villale alla: seal on Philippe Sarcki mööbel, sees on õhukonditsioneer, koerakeste jaoks saab reguleerida soojust ja lage kaunistab suursugune lühter. Nagu eeldada võib, on koertele mõeldud villal muljetavaldav hind - 306 000 eurot.

7. Ekstsentrikust Itaalia disainer Marco Morosini on lähenenud loovalt ja valmistanud vahva matkakomplekti, kuhu kuulub karavan, välivoodi ja nöör pesu kuivatamiseks. Nüüd võib unustada väljasõidud, kus koer öösiti kustunud lõkke ääras peab külitama - väike karavan pakub koerale mugavat peavarju.

8. Eemaldatava vaheseinaga ruumikas paarismaja mahutab korraga kaks koera, kuid vajadusel saab seda kohandada ka ühe koera jaoks.

9. Linnakoerale loob maaõhustiku maa-arhitektuurist inspireeritud punane majake, mille väikesed aknad võimaldavad koeral ümbrust jälgida ning pehme flanellvoodi pakub mugavat küljealust.

10. Igale koeraomanikule pakuvad silmailu Marco Morosini disainitud läbipaistev koeramaja, kolme eraldi sissepääsuga koeratempel ja spetsiaalselt taksidele loodud u-kujuline majake.

Allikas: Oddee