Kõigile koertele ei meeldi nende liigikaaslased niiväga, et tahaks nendega igal võimalikul hetkel mängima joosta. Aga kuidas nad valivad, kellega lähemalt suhelda või kellest oleks parem kaarega mööda käia?

Suur osa suhtlusest käib koertel kehakeele abil. Kui kaks koera esimest korda kohtuvad, uurivad nad üksteise kehakeelt ja nuusutavad vihjeid, mida teine välja annab. See aitab koeral otsustada, kas teine koer on sõber või vaenlane.

Näiteks kui sinu koer esimest korda teise koeraga kokku puutub, siis märkad ehk isegi, et kui tema keha on jäik, tema saba ülestõstetud või hambad paljastatud, siis ta ilmselgelt ei soovi teise koeraga sõber olla.

Kuid kehakeel ja lõhn ei ole ainsad tegurid, mille järgi koer sõpru valib. Koerad teevad otsuseid ka varasematest kogemustest lähtudes. Kui koera on näiteks varem rünnanud suur must koer, siis ta võibki instinktiivselt karta suuri musti koeri, ja väldib neid, kui peaks nendega edaspidi kokku puutuma. Ebameeldivustunne võib laieneda isegi nendele koertele, kellel on sellele suurele mustale koerale sarnane lõhn või kehakeel.

Ehkki koerad usaldavad esmamuljet, ei tähenda see, et sina ei võiks aidata oma koeral sõpru leida. Kui sa soovid tema sõpraderingi suurendada, võib abi olla treeningust. Näiteks koeraga jalutades ole kindel, et sul on kaasas maiused. Kui mõni teine koer vastu tuleb, siis kiida oma koera et ta hakkaks teiste koerte ligidaolu millegi positiivsega seostama. Lõpuks on tal endalgi tore teisi koeri näha ja sõprussuhete sõlmimine on kergem.

Samamoodi nagu sinule ei meeldi kõik inimesed, ei meeldi sinu koerale kõik teised koerad. Sellest hoolimata saad aidata tal uusi sõpru leida, kui sa mõistad, kuidas koerte puhul liigikaaslastega tutvumine toimub.