Paar päeva tagasi saabus MTÜ Cats Help hoole alla Ida-Virumaalt koeraneiu Nika, kelle maine omanik lahkus siit ilmast väga äkitsi ning 23 päeva pidi koer veetma üksi korteris ja proovima ellu jääda, seltsiks vaid omanik, keda enam elus ei olnud.

"Nutikas koer sai ise lahti külmkapi ja sealt natuke süüa, samuti läks loosi kõik, mis sahtlites ja kappides söödavat oli. Kõige keerulisem oli vee leidmine, aga ilmselt ta siiski sai mingil määral WC-potist vett kätte," kirjeldab MTÜ sotsiaalmeedias. "Igal juhul on see ime, et ta ellu jäi. Kui nüüd tekib küsimus, kuidas on võimalik, et keegi kogu selle aja jooksul aru ei saanud, et midagi on lahti ja varem ei reageerinud, siis vastus on lihtne: tegu on sotsiaalmajaga, kus on vähe kortereid, inimesed harva kohal ning alles siis, kui hais hakkas juba hinge matma ja ka avatud aknad enam ei aidanud, hakati asja lähemalt uurima."

Nika viidi esialgu kohalikku Kohtla-Järve varjupaika, kui politsei lõpuks korteri avas ja koera ja surnud omaniku eest leidis. Ida-Virumaal on aga sellisele emasele koerale keeruline uut kodu leida ning seega sattus koer MTÜ Cats Help hoole alla, kus ta saab teiste koertega olla kodustes tingimustes, joosta suurel territooriumil ja unustada oma õudused ning valmistuda uue kodu leidmiseks.

Vabatahtlike sõnul üleelamised Nikat muutnud ei ole. "Ta on väga sõbralik ning aktiivne. Sobib ka teiste koertega ja saab läbi ka praeguse hoiukodu lapsega. Enne loovutust saab Nika ka steriliseeritud, vaktsineeritud ja kiibitud."

Koos Nikaga on MTÜ hoiukodudes koduootel 4 koera ja 219 kassi, neist 116 on kassipojad. Iga päev lisandub uusi hädalisi. Kõik nad vajavad iga päevaselt kvaliteeset toitu, ravi, steriliseerimist, kastreerimist ja muid protseduure. Kui sina saad ja soovid neid loomi aidata ning nende toidulauda katta, siis oodatud on nii rahalised annetused kui ka otse toidu ja kassitarvete annetused.CATS HELP MTÜEE742200221071322431IBAN EE742200221071322431SWIFT HABAEE2X

Telefon: 900 0001 kõne hind 10 EUR