22-kilomeetrisest teekonnast läbi Tennessee Frozen Head State pargi oli jooksjatel esimene kolmandik seljataga, kui äkitselt kostis nende kõrvu vaikne sahin. See eriskummaline hääl sundis neid peatuma ja asja lähemalt uurima.

"See oli hiirvaikne sahistamine, mida me kuulsime," rääkis Blake ja lisas, et ümber pöörates märkasid nad eemal sahina allikat, selleks oli väikene must hunnik. Jooksjad hiilisid ettevaatlikult lähemale ja olid vaatepildist üsnagi jahmunud.

Ashley sõnul kössitas metsa all tihedalt üksteise kõrval viis väikest kutsikat. Madal temperatuur sundis neid sooja hoidmiseks üksteise kaissu ronima. Hädalised üles leidnud, kutsusid treenijad kiirelt appi ka pargivahi ja asusid seejärel pisikesi kutsikaid külmakraadide eest kaitsma. "Nad olid hirmunud ja nutsid," sõnas Ashley ja lisas, et õnneks rahunesid kutsikad kohe maha, kui nad said aru, et neile ei taheta halba ja pakutakse sooja peavarju.

Tõenäoliselt ei sattunud need viis kutsikat metsa alla juhuslikult. Leiukoha lähedusest möödub ka üksildane metsatee, mis on juba omamoodi kuulsaks saanud, sest pargivahi sõnul on sealt ennegi hüljatud pesakondi leitud.

"Kutsikad olid siia hüljatud ilma toidu, joogivee, sooja teki ja emata,” meenutas Blake. Seekord oli tegu õnneliku lõpuga ja neil kutsikatel vedas, sest külma ilmaga ei oleks nad metsa all enam kaua vastu pidanud. Scott otsustas ühe neist viiest kutsikast enda hoole alla võtta ning ülejäänud neli leiavad kohaliku varjupaiga abiga omale uued kodud.

Allikas: The Dodo