Itaalia linnukoer kuulub jahikoerte rühma. Algselt kasutati neid saagi jälje ülesvõtmisel, saagi äratoomiseks ja saagi koha kättenäitamisel. Tänapäeval kasutatakse teda jäljevõistlustel, valve- ja seltsikoertena. Visad ja igat tüüpi jahile kohandunud itaalia linnukoerad on usaldusväärsed, suurepärase haistmismeelega, kuulekad ja kergesti treenitavad seisukoerad

Välimus
Itaalia linnukoerad on jõulised koerad, kellel on tugev ja harmooniline kehaehitus; eelistatud on koerad, kellel on kuivad jäsemed, hästiarenenud lihased ja selgeltväljendunud piirjooned. Nende pea on hästi voolitud, kus silmakoobaste alumise osa ümber tulevad luud hästi esile, süvendades nende silmapaistvat välimust. Kui kõrvad on hästi arenenud, ulatuvad väljasirutamata ninaotsani; laius vähemalt pool pikkusest. Karv on lühike, tihe, läikiv; pea peal, kõrvadel, jalgade ja reite tagakülgedel peenem ja sile.Karvkate on valge, valge erineva suurusega oranžide või heledamat või tumedamat merevaigu värvi laikudega; valge enam-vähem suurte kastanpruunide laikudega; valge kahvatuoranžide tähnidega; valge kastanpruunide tähnidega. Saba on juurelt jäme; sirge; aheneb kergelt, kaetud lühikese karvaga.
Isaste koerte turjakõrguseks on 58-67 cm, emastel 55-62 cm. Kaal jääb vahemikku 25-40 kg.

Toitmine
Itaalia linnukoer on üldiselt hea sööja. Kasvamise ajal on luude ja liigeste korrektseks arenguks oluline kutsikale pakkuda kvaliteetset toitu.

Suhtlus
Itaalia linnukoer on intelligentne, truu ja heasüdamlik koer. Teiste koerte ja lastega saab koer hästi läbi. Koer sobib kõige paremini elama taludes ning temast võib saada nii perekoer kui ka töökoer. Koer kohandub ka korterieluga, eeldusel, et ta saab piisavalt õues ringi joosta. Tõug ei sobi esmakordselt koera võtvale inimesele.

Aktiivsus
Itaalia linnukoer on hingelt maa koer, kes naudib pikki jalutuskäike. Kui koer ei saa piisavalt võimalust ringi liikuda, muutub ta rahutuks. Itaalia linnukoer jõuab täiskasvanud koera ikka 3 aasta vanusena.

Treenimine
Itaalia linnukoera on lihtne treenida. Koolitamisel on olulised järjepidevus ja kannatlikkus. Koer on intelligente ja õpihimuline. Meeles peab pidama kindlasti seda, et itaalia linnukoer on õrna hingega koer ja seega peab ka treenimine leebeloomuline olema.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 1-8 kutsikat.

Eluiga
Itaalia linnukoera keskmine eluiga on 12 aastat.