Nüüd on aeg otsida üles nii enda kui ka oma koera helkur. Kuna rihma otsas liikuvad lemmiklooma ei pruugi autojuhid või jalgratturid pimedas märgata, tuleb ka tema helkuriga ehtida. Selleks on erinevaid viise. Lemmikloomatarvete poodidest leiab nii lihtsaid helkureid, mida saab kinnitada lemmiklooma kaela- või jalutusrihma külge kui ka rihmasid, mis on juba helkuritega varustatud.

On saadaval ka helkurveste ning talverõivaid, millele on helkivad detailid külge õmmeldud. Selline variant sobib hästi külmakartlikele koertele, sest nii on lemmik kaitstud lisaks pimedusele ka külma ilma eest.

Täiesti tavaline helkur on kõige lihtsam ja loomaomanike seas kõige populaarsem valik. Muretsema ei pea aku laadimise või patareide vahetamise pärast, kõik toimib. Tavalisest helkurist atraktiivsem ja põnevam variant on kasutada põlevaid või vilkuvaid aksessuaare. Kaelarihmad, ripatsid jalutusrihmad ning riided, millel on vilkuvad või helendavad elemendid, on järjest enam populaarsust koguvad alternatiivid. Mõnele meeldib oma koeri lõbusamalt riietada, teised soovivad tagada pimedal ajal lemmiku turvalisuse – eesmärgi saavutavad mõlemad.

Pimedas põlev või vilkuv kaelarihm on kasulik kohtades, kus teisi liiklejaid ei ole. Näiteks pimedas metsas jalutades saab selle järgi koera asukoha lihtsasti tuvastada. Samuti tuleb see kasuks ka oma koduaias: selle abil saab näha, kus kohas koer parasjagu jookseb.

Kui sobiv varustus pimedas jalutamiseks on olemas, tasub meeles hoida, et ka sügisel tuleb koertele teha puugi- ja kirbutõrjet. Nii lehehunnikutes kui ka heinamaadel on nad endiselt olemas.

Sügisel on liikvel ka palju haigusi. Vihmane ja niiske ilm soodustab nende levikut, seega hoolitse tema eest eriti hoolikalt. Korrastada tuleks koera karv, et see peaks paremini sooja, pesta tema magamisasemed ja panna talle üks lisatekk juurde, et koeral oleks soojem.

Külmemate ilmade saabudes on soovitatav lisada koera menüüsse ka Omega-3 rasvhappeid ehk pakkuda rohkem kalatooteid. See aitab immuunsüsteemi tugevdada ja naha ning karvastiku tervena hoida.

Alati on parem karta kui kahetseda, kuid see ei tähenda, et õhtused jalutuskäigud on vaja pimeduse saabudes ära jätta, pigem vastupidi – pimedal ajal on jalutuskäigud tihti palju maalilisemad ja tekitavad tugevama sideme omaniku ja looma vahel. Hoolitse selle eest, et nii sina kui ka koer oleksite nähtavad ja nautige sügist!