Signaal loomapäästjateni jõudis viimaks ümberkaudsetelt inimestelt, kelle sõnul koer pidevalt haukus ja ulgus. Seni ei olnud kuuri külge köidetud Reku vastu keegi aastaid huvi tundnud ka lähedal asuvatest kortermajade elanikest. MTÜ Aita Mind Koju juhi Irmeli Grönbergi sõnul oli koera omanik alkohoolik, kelle jaoks Reku oli nähtamatu.

Kaks ketti olid koerale naha alla kasvanud ja mädanesid

"Vaatepilt ei olnud mitte lihtsalt hirmutav, vaid rõve, piinlev koer oli jäetud reoveetorude ja rikkis külmiku vahele ketti," lausus ta.
Reku kaelanaha alla olid sisse kasvanud kaks rauast ketti, üks neist juba kutsikapõlves väikeseks jäänu. Mõlemad ketid mädanesid ja koer eritas talumatut lehka. Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valneri sõnul on taolised ketid tegelikult juba ammu keelatud.

Kuna Irmelil on kogemusi agressiivsete koertega, palus Loomapäästegrupp tema appi. Kiiremas korras toimetati loom kliinikusse ja opereeriti. "Ta oli kannatanud juba aastaid, ta ei teadnudki, mida tähendab ilma valuta elamine," kirjeldas naine. Narkoosist toibumine oli vaevaline, lisaks kõnnib koer veidralt - Irmeli hinnangul võivad ta lihased liikumatuse tõttu kärbunud olla. Kui kaelahaav on paranenud, suundub koer uuesti kliinikusse, kus talle tehakse MRT-uuring.

Deemon pärast operatsiooni

Praegu on Reku, kelle perenaine musta värvi tõttu Deemoniks ristis, Irmeli hoole all ning püüab tutvuda varjupaiga teiste koertega. "Deemon avastas enda jaoks kuudi, see on selline lahe koht, kus vihma ei sajagi krae vahele! Talle tundus see veidi imelik, käis kohe mitu korda sisse -välja nagu uskumatu Toomas ja siis viskas ennast puhta põhu sisse kuuti kerra," jutustas perenaine.

Deemon uues kodus

Kui Deemon juba piisavalt terve on, hakkab ta vaatama uue kodu järele, mida võib talle pakkuda, pöördudes MTÜ Aita Mind Koju poole. Teretulnud on ka abi kliinikuarve maksmisel pangaarvele EE672200221071060269