Kindel vastus on ei, kassid ja koerad ei vihka üksteist tegelikult. Põhjuseks, miks nad omavahel läbi saada ei pruugi, on kommunikatsiooniprobleemid ja instinktid.

"Kui koer kodustati, siis algusaegadel aretati neid peamiselt jahikoera eesmärgil. Koer pidi jälitama ja kinni püüdma väikseid loomi," räägib veterinaar ja käitumisspetsialist Dr. Jill Sackman. Kui koer näeb enda ees põgenemas surmahirmus kassi, siis on tema esimeseks instinktiks kassile järele joosta ja teda jälitada. See omakorda põhjustab loomulikult olukorra, kus kass kardab koera.

"Väikesed ja karvased olendid, kes äkiliselt ja ettearvamatult liigutavad, pakuvad väga paljudele koertele suurt huvi," rääkis Sackman The Dodole. "See on osa nende bioloogiast ja olemusest.

Kui koer kasvab üles koos kassiga või mõne teise väikese loomaga, siis harjuvad loomad ajapikku ära ning koer ei näe kassi kui saaklooma. Paljud samas peres elavad kassid ja koerad on väga lähedased ja neist saavad uskumatult head sõbrad.

Teine põhjus, miks kassid ja koerad alati omavahel hästi läbi ei saa, on see, et tegu on täiesti erinevate loomadega. Kassid ja koerad ei mõista üksteist alati õigesti, sest neil on suhtlemiseks välja kujunenud täiesti erinevad viisid. Koerad tervitavad üksteist sageli sabaalust nuuskides ning see on nende jaoks täiesti normaalne käitumine. Kui koer püüab aga kassi sabaalust nuuskima hakata, siis võib see kassi jaoks olla ohumärk, sest tegu ei ole tüüpilise kassi käitumismustriga.

Nad ei vihka üksteist instiktiivselt, rääkis Sackman. “Ma usun, et pigem on tegu liikide vaheliste kommunikatsiooniprobleemidega."

Kui sa oled mõelnud lisaks koerale võtta perre ka kass või vastupidi, siis ei ole sul kindlasti vaja muretseda, et loomad üksteist instiktiivselt esimesest silmapilgust vihkaks ja seda mõtteviisi murda on võimatu. Nende omavaheline hea läbisaamine on vägagi võimalik, anna loomadele kohanemiseks aega. See aitab neil üksteist tundma õppida. Kommunikatsioon ja üksteise mõistmine on ju hea suhte alustalad. See kehtib ka kassi ja koera puhul.

Allikas: The Dodo