1. Ta kutsub sind mängima

Koer tahab sinuga aega veeta ja sind oma mängudesse kaasata. Väike maadlus, jõuproov käppade abil või sinu poole suunatud kaval pilk, et viskaksid talle tema katkinäritud lemmikmänguasja, on tavalised viisid, kuidas koer püüab sinu tähelepanu saada. Võta aega oma lemmikuga mängimiseks. Ühine mänguaeg tugevdab teie sidet ja sõprust.



Kui oled õhtul voodi üles teinud, on ta ka tema kohal, et pista oma nina patjade vahele, justkui andes märku, et sina oled see, kelle kõrval tuleb magus uni. Tegelikult on koerad karjaloomad ja kodustatud koerte metsikud eelkäijad tavatsesid üksteise kõrval magada, et sooja saada. Aegade hämarusest on see käitumine kandunud üle ka meie perelemmikutele. Niimoodi näitab koer, et ta tahab sinu lähedal olla. Ta tunneb end sinuga mugavalt ja sina oledki tema perekond.


Kuigi pealehüppamise komme ei ole paljudes peredes teretulnud, on lemmikud alati koduuksel valmis ja peremeest hüpates tervitama. Kui sa õhtul väsinuna koju tuled, on koer sind nähes alati rõõmus. Hüppamisega näitab koer oma soovi sinuga suhelda. Kuna sinu nägu on kõrgel, ei ulata ta sinuni muud moodi kui peale hüpates. Koeral on hea meel sind näha ja ta rõõmustab sinu kojutuleku üle alati.



Koera kehakeelest võib palju välja lugeda. Ehkki koer ei pruugi saba liputades alati rõõmus olla, väljendab peremehele otsa vaatamine ja sabaliputus üldiselt kiindumust ja head tuju. Kui koera kehakeelest saab välja lugeda, et tal on mugav ja ta on lõdvestunud, siis tähendab sabaliputus, et koeral on hea meel, et sina tema juures oled.



Koerad järgnevad omanikele mitmel põhjusel. Esiteks pakub inimene maitsvat toitu ja peavarju, teiseks on koerad on karjaloomad ja neile meeldib oma perega koos olla. See, et ta sulle kõikjale järgneb ja sind kuidagi üksinda jätta ei taha, näitab, et sinu seltskond meeldib talle ja mis seal salata, ta peab sind maailma kõige toredamaks peremeheks. Anna talle siis andeks, kui ta vahel kipub sulle kogemata jalgu jääma - see ainult näitab, et sina oledki tema lemmikinimene!

Allikas:
iheartdogs.com