Suurbritannia kuninganna Elizabeth II alalisteks saatjateks on corgi tõugu koerad. Aastate jooksul on kuningannal olnud rohkem kui 30 corgit ja kõigil neil on olnud väga uhke elu. Võibolla on monarhi südame võitnud loomade oskus haldjatega suhelda? Legend jutustab, et tegu on nõiutud koertega.

Corgi on üks briti saarte vanemaid tõuge ning pärit Walesist. Mööda Walesi rohelisi künkaid vedasid nad haldjate ja nõidade toitu, karjatasid nende loomi, olid väikestele haldjatele hobuste eest, vähemalt nii on harjunud kohalik rahvas mõtlema. Selle kinnituseks on mõnedel tõu esindajatel koonul ja seljal on heledad kontuurid, mis meenutavad rakmeid. Rahvasuu pajatab koguni, et corgidele oli antud oskus inimesi ja haldjaid omavahel kokku viia.

Mitte alati pole corgid aga kuulunud eliitseltskonda. Kuna kõmri talupojad olid vaesed ja neil polnud jõudu ega võimalust pidada erinevaid koeri, siis kasutati corgisid nii karjakoertena, valvekoertena kui ka seltsilistena. Viimane ülesanne sobib neile siiani hästi, sest tegu on seltsiva, lojaalse ja suhtlemisalti tõuga. Samas tuleb meeles pidada, et kuna corgide üks esivanemaid on oma kangekaelsuse poolest tuntud taksikoer, elab corgi väikeses kehas tunduvalt suurem ja vapram hing kui välimus eeldada lubab.