Lumelopane tänav, täis graniitliiva ja soola, on koerte jaoks ülimalt ebameeldiv koht, sest käpapadjandid on tundlikud. Kui mõni graniiditera veel varvaste vahele kinni jääb, on valus vigastus kerge tulema. Ja loomulikult mõjub ka sool halvasti. Nii soovitavadki eksperdid koerte käpad juba enne jalutama minekut üle vaadata. Veel olulisem on seda aga pärast õuetuuri teha.

Kõik, mis on käppade külge kinni jäänud, tuleb pärast jalutuskäiku pintsettidega ettevaatlikult eemaldada. Kui talvine õueskäik tähendabki peamiselt liivatatud tänavaid, tuleks käpakaitsete või saabaste ostmise peale mõelda – need vähendavad nakkusriski, toetavad viga saanud käppade kiiret paranemist, on sageli ka helkuritega varustatud ja ei maksa seejuures hingehinda.

Talviste linnatänavate kõrvalnähud pole käppadele kuigi meeldivad just seetõttu, et käpapadjandid on täis valutundlikke närvilõpmeid. Leige käpaleotus mõjub pärast jalutuskäiku kosutavalt. Lõpuks võiks padjandid veel sisse kreemitada ja juba ongi koer taas õuevalmis.