Tänaseks on juba 10 aastat tegutsenud klubis üle 70 liikme ja harrastatakse mitmeid erinevaid alasid, kuhu kuuluvad peamiselt kuulekuskoolitus, sõnakuulelikkus ja agility, lisaks IPO erinevad osad. IPO on rahvusvaheline dressuur, mis koosneb kolmest osast: jälje-, kuulekus- ja kaitsekoolitusest. 

IPO-s on kolm raskusastet ja osalevate koerte esimese astme vanuse alampiiriks on 18 kuud. Esimeses astmes tuleb koeral ajada omaniku tehtud 350-400 sammu pikkust jälge. Jäljele on jäetud kaks eset, millest koer peab omanikule märku andma. Teises ja kolmandas astmes teeb jälje võõras inimene ja jälg on vanem ning pikem. IPO kuulekusosa on sarnane kuulekuskoolitusele, lisanduvad veel eseme toomine üle kaldtõkke ja edasisaatmine. Kaitse osa koosneb varrukamehe otsimisest varjetest, valvamisest ja haukumisest, põgeneva varrukamehe takistamisest.

Lisaks pakub klubi kutsikakoolitust, mis on koerteklubi programmis olnud juba tegevuse algusest. Kõik klubi koolitatud kutsikad, kes tegelevad koeraspordiga, on saavutanud Eesti võistlustel mitmeid auhinnalisi kohti. Kutsikakoolitus on klubi poolt pakutavatest koolitustes üks populaarsemaid. 

Igal aastal korraldab klubi kutsikatele ja noorkoertele oma võistlussarja kuulekuskoolituses „Saaremaa Minikarikas“.

Koerteklubi eesmärk on tagada Saaremaal koerte treenimise järjepidevus, korraldada kõrgel tasemel võistlusi ja anda koerasportlastele parimaid võimalusi oma trennide tegemiseks, et saavutada võistlustel maksimaalselt häid tulemusi ja öelda sõna sekka Eesti koeraspordis. 2015. aasta prioriteediks on väga heal tasemel läbi viia Eesti Meistrivõistlused 2015 agilitys Saaremaal.

2015. aastal on plaanis korraldada kokku kolm ametlikku võistlust - üks kuulekuskoolituses, teine sõnakuulelikkuses ja kolmas agilitys. Ka Eesti Meistrivõistlused 2015 on seekord Saaremaal. Lisaks saarlastele on tulnud klubi poolt korraldatud võistlustele osalejaid ka Mandri-Eestist, kellele on Saaremaale tulek nagu välismaale – üle mere. Kuid agilityvõistlejaid on tulnud ka Lätist, Prantsusmaalt ja Soomest.

Klubi korraldab oma trenne ise. Talveperioodil on trennide toimumiseks kasutada klubi sisehall. Agility treeningutest võtab momendil osa 34 erinevat tõugu koera, seal hulgas kuldne retriiver, mops, samojeed, malamuut, taks, lhasa apso, saksa jahiterjer ja saksa lambakoer.

Klubi tegevusest on võivad osa võtta nii liikmed kui ka koerad väljastpoolt klubi.