"Eile hilisõhtul täitus Tallinna sadama D-terminal kileda koerakisaga, mis lihast ja luust läbi lõikas. Inimesed olid nagu inimesed ikka - mõned nutsid jõuetusest, teised filmisid, kolmandad astusid rahumeeli oma teed ega teinud suurt väljagi," kirjeldab Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner.

Juhtus see, mille peale ehk esmapilgul ei oskagi tulla - koera käpp jäi eskalaatori vahele vahetult enne kui jooksva lindi pealt tuleb maha astuda.
Peremees Dimitri sai "liikuva trepi" kiiresti seisma, aga käpp oli kinni nagu naelutatult ja koerake läks sellest aina rohkem närvi: rapsis ja rabeles ning palju polnud puudu kui ta ümber oma telje keerutada üritades oleks jäseme üldse otsast kangutanud. Peremees püüdis teda rahustada, aga sai kohe Caesari hambaid tunda.

Valneri sõnul reageeris sadama personal laitmatult, päästeamet saabus samuti hetkega ning lõhkus eskalaatori ära. Sadama inimesi see ei morjendanud, nende jaoks oli koera tervis olulisem.
"Ta oli mul süles, aga panin liiga vara maha, Caesar astus sammu tagasi ja õnnetus oligi käes", selgitas koera peremees juhtunu tagamaid.

Caesari haavad said kinni õmmeldud

Loomade Kiirabi Kliinikus võttis loomaaarst dr. Gleb Pakin erakorralise patsiendi kohe ette.
Imekombel luumurdusid õnneks polnud ja trauma piirdus vaid lõikehaavadega, mis said kinni õmmeldud.

"See lugu lõppes hästi ja osaliste jaoks kerge ehmatusega. Kindlasti tulevikus Caesar enam eskalaatorile ei astu ning Dimitri ei lase sellel kunagi ka rohkem juhtuda. Võib-olla paneb sadam viis korda viiemeetrise hoiatussildi, aga mina soovitan teil olla tähelepanelikum ja kasutada omaenda aju!" möönab Valner.