Ära viska toidu originaalpakendit minema

Olenemata sellest, et paljud valavad kuivtoidu originaalpakendist välja ja säilitavad seda endale sobivas kohas, siis kõrgkvaliteetsete kuivtoitude pakend on spetsiaalselt disainitud selleks, et hoida eemal üleliigne niiskus. Pakend on disainitud hoidma toitu õhukindlalt, et see püsiks võimalikult kaua värskena. Kui kasutad toidutünni, siis jälgi, et see oleks terve ja õhukindlalt suletud. Maksimaalse värskuse tagamiseks võid toidu koos oma originaalpakendiga toidutünni asetada.

Pakendi alles hoidmine loob samuti võimaluse aegumiskuupäeva või mõnd muud olulist informatsiooni kontrollida ning võib kasuks tulla, kui on tarvis uus toidupakk soetada.

Ära hoia kuivtoitu õhu käes

Olles koerale õige koguse õhtusööki ette tõstnud, sulge toidupakk taas hoolikalt. Õhukindel kinnitus aitab eemal hoida liigse niiskuse ja õhku, mis toidu riknemisprtosessi kiirendavad. Ka lemmiklooma tervisele ohtu kujutavad bakterid ei pääse õhukindlalt suletud toidukotile ligi.

Ära hoia kuivtoitu päikesevalguse käes

Päikese käes seisnud kuivtoit võib palju kiiremini rikneda, sest päikesest tingitud soojus tõstab koti sees temperatuuri ja niiskuse taset. See kiirendab toidu riknemisprotsessi ja suureneb ka Salmonella bakterite poolt tekitatud soolepõletiku risk, millisse koer suu kaudu nakatuda võib. Samuti on oht ka teiste bakterhaiguste tekkeks.

Jälgi toidu aegumiskuupäeva ning ära anna oma koerale aegunud toitu

Kuivtoidu aegumiskuupäev, mis on üldjuhul märgituna "parim enne" või "kõlblik kuni", on pakendil kirjas selleks, et tagada sinu koera ohutus ning hea tervis. Ära riski anda oma koerale aegunud toitu eriti siis, kui tegemist on tundliku seedimisega koeraga. Samuti ei ole sul täielikku ülevaadet, kuidas toidukotti säilitatud on.

Allikas: petmd.com