Labrador kuulub jahikoerte rühma. Neid kasutatakse seltsikoertena, juhtkoertena (nägemise- ja kuulmispuudega inimeste puhul), jahikoertena ja näitusekoertena. Labrador on väga aktiivne, tugeva kehaehitusega ja vastupidav koer. Koera pea on lai, silmad on malbed ja intelligentse pilguga. Labradori liigutused on vabad ja maadvõitvad.

Välimus
Pea on suhteliselt lai. Lõuad on jõulised; nina on lai. Hambad on tugevad ja kääritaolise lõikega. Silmad on keskmise suurusega, intelligentse pilguga ning pruuni või pähkelpruuni värvusega. Kõrvad on suured ja rippuvad. Kael on tugev ja jõuline ning liitub tahapoole asetsevate õlgadele. Rind on hea laiuse ja sügavusega, lanne on tasane. Esijalad on hea luustikuga ja sirged; tagakeha on hästi arenenud. Käpad on ümarad ja kompaktsed, varbad on hästi kumerdunud, mõhnad on tugevad. Saba on tüvelt jäme, tiheda karvkattega ja ilma narmaskarvadeta. Koera saba meenutab saarma saba. Labradoril on kahekordne karvkate. Aluskarv on ilmastikukindel; pealiskarv on lühike ja tihe, ilma narmaskarvadeta.
Emase koera turja ideaalkõrguseks on 54-56 cm ja isasel 56-57 cm. Emane koer kaalub umbes 28 kg ja isane 30 kg.

Toitmine
Labradorid ei ole valivad sööjad ja vajavad kvaliteetset toitu. Labrador on söömisel ahne, sellepärast peab kindlasti kontrollima, et koeral ei oleks võimalust prügikastsides tuhnida. Päevast toidukogust peab täpselt jälgima, kuna koeral on soodumus kaalus liialt juurde võtta.

Suhtlus
Labrador sobib suurepäraselt perekoeraks. Ta on sõbralik ja heasüdamlik koer. Labrador kohandub hästi ja on vägagi seltskondlik lemmikloom. Lastega on läbisaamine hea, kuna koer on nende juuresolekul rahulik ja andestav. Ka teised lemmikloomad ei ole ohustatud. Labrador on väga truu kaaslane, kes soovib osa võtta kõigist pere toimingutest. Koer haugub teie tähelepanu võitmiseks võõraste peale, kuid võtab neid rõõmsalt vastu.

Aktiivsus
Koer kohandub hästi talle võimaldatava liikumisajaga, kuid pidage meeles, et ta vajab siiski võimalikult palju ringi liikumist. Labrador naudib pikki jalutuskäike, jooksmist ja mängimist. Koer kohandub hästi linnaeluga, kuid sobib kõige paremini maakohta.

Treenimine
Labrador on intelligentne koer, keda on lihtne treenida. Nad on tublid jälje-, kuulekus-, otsimis- ja juhtkoerad. Nad naudivad kõiki neid alasid.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 4-14 kutsikat, kuid keskmine arv on 8.

Eluiga
Labradori keskmine eluiga on 12-14 aastat.