Tőug saigi nime kunstnik Sir Edwin Landseeri järgi. Valve- ja seltsikoer. Armastavad ujuda ja vees töötada ning seetőttu kasutasid kalurid neid kalastuspaatides abilistena. Nad on väga lähedased oma perega, kellest nad ei armasta kaua eemal viibida.

Välimus
Landseer peab tekitama mulje suurest, tugevast, harmoonilise kehaehitusega koerast. Vahemaa turjast sabatüveni võrdub ligikaudu kahekordse pea pikkusega. Kere on õlgadest laudjani lai ja jõuline. Nahk peas on voltideta, kaetud tiheda ja peene karvaga. Pea kuju on markantne ja ilme on suursugune. Silmad : Keskmise suurusega, suhteliselt sügaval asetsevad, pruunid kuni tumepruunid, lubatavad on ka helepruunid; sõbraliku ilmega. Kõrvad : Keskmise suurusega, ettetõmmatult kuni silma sisemise nurgani ulatuvad, kolmnurkse kujuga, tipust veidi ümardunud. Saba on tugev, kõige rohkem veidi allapoole kannaliigest ulatuva pikkusega, väga tiheda ja koheva karvaga. Karvkate peab pead välja arvates olema pikk, võimalikult sile ja tihe ning katsudes tunduma peen. Kattekarva all olev aluskarv on rikkalik. Kattekarva põhivärviks on puhas valge rebitudservaliste mustade laikudega kerel ja puusadel. Kael, rinnaesine, kõht, jalad ja saba peavad olema valged. Pea on must.
Landseeri turjakõrgus võib olla suhteliselt varieeruv :
Isastel kaal (59 - 68 kg), keskmiselt 72 kuni 80 cm vahel.
Emastel kaal (45 - 54 kg), keskmiselt 67 kuni 72 cm vahel.

Toitmine
Soovitavalt kvaliteettoit.

Suhtlus
Head perekoerad, paremat mängukaaslast on lastele raske leida. Samas teevad landseerid ka valvuritööd hoolega, kaitstes kőigepealt pereliikmeid ja kui vaja, ka kodu. Landseerid on head päästekoerad, kelle vetelpääste instinkt on väga tugevalt säilinud. Kuna nad on loomult elavamad kui njuufad, siis peetakse neid vetelpäästes isegi tublimateks päästekoerteks nagu njuufadelgi, on ka landsudel varvaste vahel ujulestad. Oma suure koguga "hoiatab" landseer võõraid, ta võib teha üsna "usutavat" koerahäält, samuti võib ta end sättida pere ja võõra vahele. Terve psüühikaga landseer ei ründa inimest.

Aktiivsus
Landseer on "universaalkoer" keskmiselt laisale inimesele. Landseeriga võib teha igasuguseid treeningalasid, aga ... mõõdukalt. Landseer aktiviseerub märgatavalt vee "juuresolekul". Seal võib muidu rahulikust karust saada aktivist või suisa "veehull".

Treenimine
Landseer on väga taiplik koer, kuid üksiti on ta moloss. Ta mõtleb ise.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 4-12 kutsikat.

Eluiga
Vanus, keskmine ca 12 aastat.