Surnud lemmiklooma leinamine on normaalne ja loomulik protsess. Ära lase kellelgi endale öelda, et see on rumal, hullumeelne või sentimentaalne. Koos veedetud aastate jooksul oli ta sinu elu oluliseks osaks, pakkudes head seltskonda ja mõnusat koosolemist, tingimusteta armastust, rõõmu ja lusti. Seega ei tohiks lein sulle üllatusena tulla.

Millised on viisid, kuidas oma kaotatud lemmikut meeles pidada?

Meenuta häid ja rõõmsaid koosveedetud hetki

Kõik surmad on traagilised. Ei ole vahet, kas sinu lemmikloom suri vanadusse või oli tegu ootamatu kaotusega. Kaotusvalu on raske sellest hoolimata. Proovi see aga tagaplaanile jätta ja keskendu rõõmsatele mälestustele. Meenuta mineviku häid ja südamlikke seikasid ning keskendu kõige kallimatele koosveedetud ajahetkedele. Vaata vanu pilte, kirjuta need hetked üles ja võta leinamiseks piisavalt aega. Lemmiklooma kaotamine on väga raske ja valus, mistõttu ära unusta ka iseennast. Ära tunne end halvasti ning ära suru tekkinud emotsioone alla. Anna endale kõige selle läbi elamiseks aega. Tunneta esile kerkinud emotsioone, püüa olukorraga ajapikku leppida ja rahu sõlmida. Kuigi see on raske, siis proovi hoida end avatuna, lase oma lähedastel end aidata ja toetada. Meenutage koos rõõmsaid mälestusi ja ühiselt veedetud hetki. Võta päevik ja kirjuta kõik need mälestused endale üles. See annab sulle kindlustunde ja võimaluse neid alati uuesti vaadata. Ootamatu surma puhul, kui võimalust hüvasti jätta ei ole olnud, aitab ka kaotatud lemmikloomale kirja kirjutamine.

Istuta oma lemmiklooma auks talle pühendatud puu või taim

Kaotatud lemmiklooma mälestuseks võib teha püsiva tätoveeringu, annetada mõnele heategevusorganisatsioonile või varjupaigale, kuid üks häid ausutusavalduse viise on ka oma lemmikloomale pühendatud taime või puu istutamine. Elujõuline taim, mis kevadises päikeses kaunilt õide puhkeb, tuletab sulle alati oma lemmiklooma meelde. Nii jääb ta sinu südamesse alatiseks ja meenub taas, kui puud silmitsed. Vali oma koduhoovis välja sümboolne koht ning istuta sinna noor taim, mille abil saad igal soovitud hetkel oma lemmiklooma meenutada ja mineviku eest tänulik olla.

Meisterda või osta sümboolne ehe

Lemmikuga on raske hüvasti jätta ja väga tihti annab selleks julgust talle pühendatud ehte või ripatsi omamine. Meisterda see ise või osta poest just selline ehe, mis sinu jaoks teie omavahelist sidet sümboliseerib. See annab sulle lohutust ja tuge igal ajahetkel, kui seda vajad. Saad seda alati endaga kaasas kanda ja tead, et lemmikul on sinu südames oluline koht. Ehet silmitsedes saad teda alati meelde tuletada.

Allikas: iheartdogs.com