Juba mitmendat aastat peetud, seekord Gardesti aianduskeskuses läbi viidud suur loomade pidu tõi kokku hulga koeri ja nende sõpru.

Vurr 2020

Võistlustest võttis osa 20 paari: koer ja tema juht. Noorimad osaleja oli rekordiliselt väikesed: üks pooleteise aastane laps ning teine kahe ja poolene. Mõlemaid pidid emad pisut abistama.

Trikikoerad ehk tsirkusetrupp "Lumelõvi & Kaisukaru" olid tõelises hoos nii et võib arvata, et järgmise aasta Vurriks on paljudel osalejatel nende eeskujul selgeks õpitud uued trikid.

Vurr 2020

Laulja Marek Sadam esitles samas ka oma neljajalgsest sõbrast kirjutatud raamatut "Grifoon Leenu". Töötoas õpiti nii vurri kui paberist loomade meisterdamist.

Marek Sadam ja grifoon

Ürituse käigus annetasid lahked loomasõbrad Tartu Koduta Loomade Varjupaigale terve autopagasniku täie vajalikku kraami: konserve, maiuseid ja rihmasid.

Traditsiooniline koerte vastlapäev Vurr on ellu kutsutud näitamaks ühiskonnale, et lemmikloom ei ole vaid neljajalgne valvemasin, vaid pereliige, kes fännab inimestega koostööd. Kõik Vurril osalejad saavad kaasa aidata taolise mõtteviisi levikule. Just lemmikloomasõbralikku hoiakut suurendades võime kõik koos vähendada varjupaikadesse sattuvate loomade arvu.

Vurr 2020