1. Kõrvataguse sügamine
Koerte kõrvataguste sügamine tekitab neile heas mõttes joobunud tunde. Kõrvades on palju närvijätkeid, mis saadavad koera kehasse impulsse ja aitavad toota endorfiine. Need hormoonid käituvad loodusliku valuvaigistina ja loovad armastustunnet. Sel viisil saad oma koerale mõista anda, et hoolid temast. Sügamine, paitamine ja patutamine - füüsilise puudutuse kaudu saad oma armastust välja näidata.

2. Käest toitmine
Koera käest toimine või käest maiuspalade jagamine loob lemmiku ja omaniku vahele tugeva ja usaldusväärse sideme. See on ka hea võimalus silmkontakti õpetamiseks ja vastastikuse kontakti loomiseks. Koer õpib seeläbi omanikku kuulama ja tema lähedal püsima.

3. Räägi koeraga meeldival hääletoonil ja ütle talle, et armastad teda
Hääletoon, mida koeraga rääkimisel kasutad, on väga oluline. Samuti on uuringud näidanud, et koerad õpivad teatud sõnu ka mõistma ning tunnevad kõige rohkem rõõmu just siis, kui nad kuulevad tunnustavaid sõnu, mitte ainult tunnustavat hääletooni.

4. Treeni oma koera positiivsete meetoditega
Positiivsete treeningmeetodite kasutamine kasvatab koera usaldust sinu vastu. Koeraga tegelemine ja tema treenimine on väga oluline sinu ja lemmiku omavahelise sideme tugevamiseks. Läbi regulaarsete jalutuskäikude hoolitsed tema liikumisvajaduse eest ning läbi treeningu mõistab koer, et sina oled see, kes tagab tema heaolu. Sina hoolitsed selle eest, et kõik tema vajadused ja soovid oleksid rahuldatud ning ta tunneks end hästi. Koer õpib mõistma, et sinuga koostööd teha on talle kasulik ja hea. Koer on sotsiaalne olend ja vajab inimese lähedust ning tema tähelepanu. Selliselt koos toimides ja teineteist rõõmustades on loomale selge, et hoolid temast.

5. Õpi mõistma, mida koer sulle öelda püüab
Kas teadsid, et paljudele koertele ei pruugi meeldida kallistused, pealtükkiv lähenemine ja isegi mõned sinu külalised? Koerad väljendavad oma tundeid läbi kehakeele, kuid seda peab õppima mõistma. Tegelikult annab koer oma kehakeelega meile pidevalt märku, kuidas ta end parasjagu tunneb. Kui saad aru oma koera märguannetest, siis on võmalik olulisel määral vähendada tema stressi ja rahutust. Samuti on võimalik ära hoida mitmeid ohtlikke olukordi. Koera mõistes ja teda austades paraneb ka teievaheline suhe ja koer tunneb end enam armastatuna.

Ole oma koerale õiglane juht, tema kaitsja, hooldaja ja sõber, nii võid olla kindel, et ta tunnetab sinu armastust ja hoolitsust, tahab sind kuulata ja on kõige selle eest ka tänulik..

Allikas: www.dogtime.com