Lõvi
Kui näed koera magamas pea käppadele toetatud nagu lõvi, võid üsna kindel olla, et ta lihtsalt puhkab. „Kui koer pikutab lõvi asendis – kõhuli, käpad ette sirutatud ja koon nendel puhkamas –, siis ta ilmselt tukastab või pikutab niisama, mitte ei ole sügavas unes,“ kommenteerib raamatu „Do Dogs Dream?“ autor dr Stanley Coren.

Külili magaja
Kõige tihedamini magavad koerad külili, käpad väljasirutatud. See tähendab, et koer on rahulik, tal on mugav ning ta tunneb end selles keskkonnas turvaliselt. Dr Coren seletab, et koerad jäävad tihti lõvi asendis tukastama ning jäädes sügavasse unne, vajuvad küljele magama, sest lihased lõdvestuvad.

Sõõrik
Koeri võib tihti näha magamas ka sõõrikuks kerra tõmmanuna. Seegi asend näitab, et koer on rahulik. Koer tõmbab end kerra, et olla võimalikult pisike ning see aitab neil ka kehatemperatuuri reguleerida. „Kui koertel on väga palav, siis otsivad nad jaheda pinna, kus end pikaks välja sirutada. Enamasti tõmbavad nad end siiski kerra, sest nii tunnevad nad end ka vähem haavatavana,“ sõnab Cornelli ülikooli kolledži professor dr Katherine Houpt.

Superman
Mõnikord magavad koerad täiesti väljasirutatud asendis – kõhuli ning käpad ette ja taha sirutatud. Teadlased ei ole küll päris kindlad, miks koer sellise asendi valib, kuid mõni idee on. Dr Coren usub, et see on seotud kehatemperatuuriga – koera kõhualune karv ei ole nii paks kui ülejäänud kehal ning seega saab ta end jahutada, kui pind on oluliselt jahedam kui ümbritsev keskkond. Samas võib kõhuli asendis väljasirutatud tagakäppasid näha rohkem väikeste tõugude puhul, sest suurtel koertel on seda ilmselt füüsiliselt keerulisem teha.

Kaisutaja
Mõnele koerale meeldib väga inimese või teise koera kaisus magada. Sellele soovile on aga väga lihtne seletus. „Kuna kutsikad ei suuda veel eriti hästi ise oma kehatemperatuuri reguleerida, magavad nad üksteise kaisus, et sooja hoida. Seega on kaisutamine kutsikapõlvest meelde jäänud harjumus,“ seletab dr Coren.

Allikas: petmd.com