Koer magab kerratõmbunult

See on koerte üks kõige tavapärasemaid magamisasendeid. Koer on oma käpad ja saba surunud keha ligi ning sageli võib saba isegi vastu nägu puutuda. Selles asendis säilitab koer võimalikult palju oma kehasoojust ja looduse poolt on see tema viisiks magamise ajal oma nägu, kurku ja kõhtu kaitsta. Koer tunneb end sellises asendis kaitstuna ja võimalikult turvaliselt.

Koer magab kõhuli, käpad väljasirutatud

Paljud kutsikad armastavad kõhuli magada, seejuures on neil kõik neli käppa niimoodi välja sirutatud, et kui magavat looma vaadata, näeb ta välja nagu lendaks läbi õhu. Esikäpad on pikalt ette sirutatud ja tagumised käpad on pikalt taha välja sirutatud niimoodi, et varbad on näha. See magamisasend on naljakas, ent väikesele kutikale ütlemata mugav — äratuse korral on võimalik käpad kiiresti kõhu alt välja sirutada ja kohe tegutsema hakata. See magamisasend on omane just kutsikatele, kes tihti jala pealt unne vajuvad ja peale uinakut end kärmelt taas jalule ajavad.

Koer magab selili, käpad laiali

Ka see asend näeb veidi naljakas välja, sest kõik neli käppa on magamise ajal püsti ja pea on suunatud viltu, kuid magamisasend näitab, et koer tunneb end oma koduses keskkonnas turvaliselt ja hästi. Koer usaldab oma pererahvast, kuna sügavas unes olles on tema kõht ja kael kaitsetud. Need koerad on seltskondlikud ja lustliku loomuga. Võiks öelda isegi, et krutskeid täis ja veidi isepäised, sest nad kipuvad tegema seda, mida ise tahavad.

Koer magab kõhuli, käpad küljel

Koerad, kes kipuvad end magamise ajal kõhuli keerama ning ei aseta esikäppi mitte ette sirutatuna pea kõrvale nagu teevad seda kutsikad, vaid keha kõrvale. See magamisasend võib näidata, et koer ei ole magamise ajal väga lõdvestunud. Kui koer kipub magades end kõhuli keerama, on see märk, et ta on õrn ja veidi häbelik.

Koer magab selili, päkad püsti

Ka seda asendit eelistavad paljud tubastes tingimustes elavad koerad. See asend võimaldab neil ennast jahutada nii efektiivselt kui vähegi võimalik. See magamisasend on ka märk sellest, et koer tunneb end turvaliselt ja hästi.

Koer magab külili, käpad pikalt välja sirutatud

See on levinud magamisasend. Koer magab ühe külje peal ja kõik tema neli käppa on välja sirutatud. Sageli eelistavad koerad sellist magamisasendit siis, kui nad on turvalises keskkonnas. Ka äsja pikalt jalutuskäigult koju jõudnud koera võib sellises asendis magamas näha. Lemmik sirutab end rahulolevalt välja ja vajub magusasse unne. See magamisasend näitab, et talle meeldib sinu seltskond, ta usaldab sind ning on rahulik ja õnnelik.

Allikas: Littlethings.com