Kui defineerida koera nuttu niuksumisena, võib sellel ikkagi olla tuhat põhjust. Kindel on aga see, et end sel kombel väljendades püüab neljajalgne sõber meiega suhelda.

Erutus, ärevus, masendus, tähelepanuvajadus, valu - need kõik võivad olla põhjused, millest koer rääkida püüab. Alguse on saanud see kutsikapõlvest: sellisel kombel andis väike koer emale märku oma vajadustest. Inimeste jaoks on aga koera nutu tõlgendamine märksa keerulisem väljakutse. Siiski on see oma lemmiklooma käitumist jälgides õpitav. Ka koer ootab oma nutule tagasisidet ja reageerimist. Kui ta niuksumise kaudu on saavutanud oma eesmärgi, katsetab ta sama lähenemisviisi ka järgmisel korral.

Et sagedast niuksumist mõistma õppida, tuleb esmalt välistada terviseprobleemid ja konsulteerida loomaarstiga. Sageli nutab koer kroonilise valu, ka luu- või hambavalu tõttu. Kui tegu on käitumishäirega, võib appi paluda kogenud loomatreeneri.
Üks levinumaid põhjuseid nii niuksumiseks, haukumiseks kui ulgumiseks on nimelt ärevus ning kui peremees oma jõududega sellest jagu ei saa, tasubki appi võtta diplomeeritud spetsialist.

Allikas: vetstreet.com