Üldjuhul jooksevad sagedamini ära aktiivsed ja kõrge energiaga töökoerad. Siiski on kõiki koeri võimalik treenida aias püsima.

Üks sagedasemaid põhjuseid, miks koerad ära tahavad joosta on igavus ning energiaülejäägid. Koer on hingav elusoled, mitte aiakaunistus. Tal on tunded ning vajadused. Kui koeral hakkab igav või ta ei saa piisavalt tähelepanu ning armastust, siis ta läheb ja otsib seda mujalt.

See võib kergesti muutuda ka pidevalt korduvaks harjumuseks, sest mida rohkem põnevust ta väljaspool kodu leiab, seda kiiremini õpib ta seda hindama ning saab aru, et elu väljaspool koduaeda on põnev ja kasulik. See käitumine toidab end pidevalt ning seda on üsna keeruline peatada, sest koera ei saa karistada siis, kui ta koju jõuab.

Pixabay.com

Kui sinu koer jookseb kodust minema igavuse tõttu, siis pead välja mõtlema uue rutiini ning tegevused, mis aitavad tal oma energiat maandada. Kui koerale ülesandeid ette ei anta, siis ta pahatihti mõtleb endale ise tegevusi välja.

Isased koerad jooksevad samuti ära ka emase jooksuaja lõhna peale. Kui ümbruskonnas on jooksuajaga emane koer, siis hoia oma isasel karmilt pilk peal, sest koertel on väga raske end tagasi hoida. Meil on võimalik seda neile õpetada ning näidata, millist käitumist me neilt ootame, kuid see nõuab tööd ja tegelemist. Hoia oma koeraga tugevat sidet, paku talle mitmekülgset elu ja õpeta ta end kuulama. Seeläbi õpib koer sind austama ja hindama ning ei jookse enam nii kergekäeliselt kodunt ära.

Allikas: Animal hub