Paar aastat tagasi kõlas sõnapaar "lauamäng koerale" enam kui veidralt. Nüüd enam mitte. Arendavaid mänguasju soovitavad koerapsühholoogid, veterinaarid, treenerid ja koeraomanikud üle terve maailma.

Kui omanik ei paku oma koerale piisavalt tegevust, otsivad koerad endale sageli seda ise ja see võib kodurahu ohtu seda. Ülemäärane aktiivsus, närimine, haukumine isegi agressiivseks muutumine võivad olla tagajärgedeks, kui koer ei saa piisavalt põnevat tegevust.
Need mänguasjad on loodud nii, et koer peab töötama oma ajuga ja lahendama probleeme erinevatel viisidel, otsides peidetud maiust.

Aju treenimine spetsiaalsete mänguasjadega sobib kõigile koertele – noortele ja vanadele, suurtele ja väikestele. Arendavad mänguasjad muudavad lemmikuga veedetud aja rahuldust pakkuvaks, lõbusaks ja kasulikuks.

Soetades oma koerale arendavat mänguasja jälgi, et nende mänguasjade tootmiseks oleks kasutatud ainult parimaid materjale, arvestades nii keskkonnaga kui loomade turvalisusega. Plastmassist mängud ja mänguasjad ei tohiks olla kergesti purunevad, peavad olema mürgivabad ja läbinud FDA-testid (sobilikud sööginõudeks). Puidust mängud võiksid olla valmistatud loodussõbralikust puitlaastplaadist, mis tähendab, et ei ole lisatud formaldehüüdi, mis on muidu sarnastel toodetel tavapärane.

Vaata pilte, kuidas koerad ja isegi lapsed restoranis Kamahouse korraldatud koerte jõulukohvikus mänguasju testisid.