1. Jogurt on hea kaltsiumi- ja valguallikas. Valides jogurtit, võta see, mis ei sisalda suhkruid või kunstlikke magusaineid. Külmutatud jogurt on koertele kena suvine maiuspala.

2. Linaseemned on hea allikas omega-3 rasvhappete saamiseks, mis on head nahale ja karvkattele. Linaseemned võiks vahetult enne koerale andmist jahvatada. Veendu, et hoiad seemneid külmikus, õhukindlas karbis ning õlipudelit kindlalt suletuna.

3. Lõhe on rasvane kala, mis samuti sisaldab oomega-3 rasvhappeid. Samuti on olnud mõningaid viiteid, et lõhe võib aidata allergikutest koeri. Enne koerale lõhe andmist keeda see läbi, sest toores kala võib loomale parasiite põhjustada.

4. Kõrvits on hea kiudainete ja beetakaroteeni (A-vitamiini) allikas. Koerad vajavad oma toidus kiudaineid. Praegune suund koeratoidumaailmas on kergesti seeditav toit, mis vähendab väljaheidete kogust, aga see ei ole tingimata hea. Seedetrakti töös hoidmine aitab ka soolestikku tervena hoida.

5. Bataat on teine suurepärane kiudainete allikas, mis sisaldab lisaks A-, B6- ja C-vitamiini ning mangaani. Bataat on hea nii viilutatult kui ka kuivatatult ja miks mitte seda kasutada ka maiusena.

6. Rohelised oad on samuti hea taimsete kiudainete ning K-vitamiini, C-vitamiini ja mangaani allikas. Kui sinu koeral on kalduvus kergesti kaalus juurde võtta, siis asendades mõned tema tavatoidu koostisosad madalakalorsusega roheliste ubadega, on võimalik kaaluprobleemile lahendus leida. Paljudele koertele meeldivad ka külmutatud rohelised oad.

7. Munad on suurepärane seeditava valgu, riboflaviini ja seleeni allikas. Mõnedele koertele, kes kannatavad seedetrakti ärrituse all, on munad heaks toiduks. Veendu, et kasutad keedetud mune, sest toores munavalge võib põhjustada biotiini defitsiiti. Kui teed koeraga palju trenni, siis võiks kaaluda keedetud muna kasutamist ka maiusena.

8. Õunad on koera jaoks imeliselt krõmpsuvad maiused. Õunad on A- ja C-vitamiini ning kiudainete allikas. Õuna tuleks anda ilma seemneteta, sest viimased sisaldavad väikestes kogustes tsüaniidi. Üksikute õunaseemnete söömine koerale tõenäoliselt midagi ei tee, aga suure koguse seemnete söömise kahjulik mõju võib väljenduda aja jooksul.

9. Kaerahelbed on väga hea kiudainete allikas. Eriti heaks lisatoiduks on kaerahelbed vanematele koertele, kellel võib esineda soolestikuprobleeme. Kaerahelbed on ka hea alternatiiv neile koertele, kes on nisu vastu allergilised. Pea meeles, et kaerahelbed tuleb eelnevalt alati ära keeta.

Kas teadsid, et hea ja mitmekülgne toitumine koos tervisliku eluviisiga võib pikendada koera eluiga koguni 15 protsenti.