Rohtude andmine
Maitsev maius võib rohu neelamise vastikuse koera jaoks üles kaaluda. Peida ravimid maiustuste sisse ära ja tõenäoliselt ei saa ta meeldiva lõhna ja maitse taustal arugi, et sööb nendega koos ka rohu ära. Ravimi võib kasta ka mõne leivamäärde või näiteks pasteedi sisse.

Vannitamine
Meelita koer vanni maiuste ja tunnustamisega, selle asemel, et teda mööda elamist taga ajada. Vannitamise ajal jälgi, et koerale ei satuks šampooni silma. Ära kalla vett üle tema näo ning väldi karvade sikutamist pesemise ajal. Positiivse kogemuse jaoks kasuta sooja vett, räägi koeraga rahulikult toonil, kammi teda õrnalt enne ja pärast vanni ning lõpuks premeeri teda eriti heade maiustega.

Küünte lõikamine
Kõige parem küünte lõikamisega algust teha juba kutsikaeas, kuid ka täiskasvanud koera saab harjutada. Kui oled juba proovinud ja ebaõnnestunud ning koeral on küünte lõikamisest jäänud negatiivne mälupilt, siis võib aidata küünetangide väljavahetamine hoopis teistsuguste vastu. See võib tunduda küll väike muutus, aga koera jaoks võib see olla juba piisav selleks, et olla valmis uuesti proovimiseks.

Küünte lõikamisega ära kiirusta, alusta sammhaaval.

Küüntelõikuse treenimine käib rahulikus tempos, paljude etappidega ja rikkaliku tunnustamisega. Igat etappi korda seni, kuni koer suudab kogu tegevuse ajal rahulikuks jääda. Paku igal etapil koerale ka maiustusi. Alustuseks too küünetangid lihtsalt nähtavale ja las koer harjub nende nägemisega. Las ta nuusutab neid ja tutvub nendega. Seejärel pead koerale selgeks tegema, et käppade ja küünte katsumine on okei. Võid alguses tema käppasid ükshaaval lihtsalt katsuda, koera pidevalt premeerides ja kiites. Võid käppasid ja küüsi katsuda ka mõne muu esemega. Kui koer tunneb end mugavalt, siis võta küünetangid kätte ja lõika nendega midagi muud, näiteks spagetti, et koer harjuks küünetangide poolt tekitatud heliga. Kui oled veendunud, et koer ei pelga seda, saad liikuda edasi. Too heli koerale lähemale, lase tal kääridega tutvuda ja lõika midagi otse tema nina all.

Viimaks, kui oled veendunud, et su neljakäpaline sõber on selleks valmis, alusta tema küünte lõikamisega. Alusta ainult ühest küünest ja proovi järgmisel päeval järgmist küünt. Kui koerale ei valmista see enam probleemi, saad järgmisel korral võtta juba kaks küünt korraga ja seejärel lõigata juba terve käpa küüned ühe protseduuri raames ära.

Riiete kandmine
Koerte riietamine võib esmapilgul tunduda ebavajalikuna, kuid on olukordi, kus see on täiesti omal kohal. Näiteks võib linnas olla vajalik koera käppade kaitsmine keemiliste jääsulatusvahendite eest ja sellisel juhul on saabaste kandmine õigustatud. Lühikarvalistel vanematel koertel võib kehasoojuse säilistamiseks vaja minna ka kampsunit. Võib tulla ette ka olukordi, kus koer peab hoopis päästevesti kandma. Me ei tea ette, mida tulevik toob ja seega on hea koera erinevate riietusesemetega harjutada. Jällegi on parim sellega algust teha juba kutsikaeas, kuid saab ka hiljem. Alusta millestki lihtsast, näiteks vestist. Seosta tegevus millegi positiivsega, kasuta näiteks maisutusi.

Jalanõude puhul pead olema kindel, et need on koerale paraja suurusega ning ei hõõru. Suure tõenäosusega on vaja proovida mitut erinevat varianti enne, kui leiad oma sõbrale õiged jalanõud. Jalanõusid ja riideesemeid ostma minnes võta koer poodi kaasa.

Allikas: vetstreet.com