Seade kannab nime TailTalk. See paigaldatakse koera saba külge, kaalub vähe ja on närimis- ja veekindel. Tootjad rõhutavad, et iga sabaliputus ei tähenda alati, et koer on heatujuline ja õnnelik, aga tänu seadmele saab koeraomanik täpselt teada, mida tema lemmik tunneb.

Saba külge kinnitatud vidin kogub päeva jooksul infot, mida koer tunneb, mis teda rõõmustab või kurvastab. Andmeid saab koeraomanik lugeda nutitelefoni ekraanilt ja selle põhjal otsustada, millised mänguasjad koerale heameelt valmistavad või kuhu panna tema magamisase.

Sensori loonud ettevõtte DogStar Life kaasasutaja Yannis Tsampalis sõnas, et koerad on paljudes peredes küll täieõiguslikud pereliikmed, aga vähesed loomaomanikud teavad, kas nende koer on tõeliselt õnnelik. "Meie poolt välja töötatud seade annab sellest kindlasti teada. Koera saba võiks võrrelda inimese naeratusega - mõlemad edastavad kompleksseid emotsionaalseid signaale."

"Vahend annab infot iga sabaliigutuse kohta, avades justkui akna otse looma emotsionaalsesse maailma. Andmekogumine aitab teha ka pikaajalisemat statistikat, näiteks millised on koera lemmik jalutuskohad või millist koerahoidjat lemmik eelistab.