Paaridel, kellel on koer, on omavahelised suhted paremad

USAs Buffalo ülikoolis viidi läbi uuring, mis tõi välja, et paaridel, kellel on ühine lemmikloom, on omavahelised suhted paremad, kui neil paaridel, kellel lemmikut ei ole. Eelkõige toodi välja, et loomaomanikud on head suhtlejad ja suudavad omavahel asjad selgeks rääkida. Ehkki uuringust täpsemalt ei selgu, miks see nii on, jõudsid teadlased järeldusele, et loomad, eriti just koerad, panevad inimesi otsima sotsiaalset kontakti, kas siis suhtlema elukaaslase või sõpradega See käitumine viib aga omakorda tugevama ja kauakestvama suhteni. Koerad on väga sotsiaalsed ja see nakatab ka nende omanikke!

Koeraomanikud on paremad stressitalujad

Kui koer teeb keset tuba oma häda või haugub põhjendamatult võõraste peale, ajab see vahel närvi mustaks. Oma tempude kaudu õpetab koer omanikku rahu säilitama ja mitte kaotama enesevalitsust. Buffalo ülikoolis läbiviidud uuring näitas, et loomaomanikel on keerukates stressisituatsioonides madalam varerõhk kui neil, kel loomi pole. Keerulisi olukordi tuleb ka suhetes ette. Kui partner on stressis, tige ja närviline, võib see kahtlemata pingeid ja lahkehelisid põhjustada. Koeraomanike eelis on see, et nad nendel tuleb külma pea ja rahu säilitamine paremini välja. Eks ole koerad neid ka piisavalt karastanud.

Koeraomanikud on heldemad oma rahakotiraudu avama

Niisiis, koeraomanikuga õhtustama minnes võid arvestada, et tõenäoliselt tahab ta ka sinu eest arvet maksta. Tutvumisportaalis Match.com viidi läbi vallaliste seas uuring, mis näitas, et koeraomanikud on varmad rohkem raha kulutama ja isegi teistkordselt sama inimesega kohtingule minema, et teda paremini tundma õppida.

Koeraomanikel on kõrgem enesehinnang

Koeraomanike seas on rohkem inimesi, kes on eluga rahul, õnnelikud ja kõrgema enesehinnanguga.
Miks? Sest koerad on väga sotsiaalsed seltsilised ja see mõjutab positiivselt ka loomaomanikku. Inimesed, kes on õnnelikud ja enesega rahul, on ka suhtes rahulolevamad.

Koeraomanikud on suhtlusaltimad

Koerad on tõelised meistreid uusi sõpru leidma ja kaasavad sellesse ka oma peremehi. Vallalistel koeraomanikel on ka partneri leidmine lihtsam, sest inimesed on varmamad koeraomanikele ligi astuma ja nendega juttu alustama. Tutvumisportaali Match.com tehtud uuringust selgus, et lausa 61% inimestest usuvad, et koeraomanikud on paremad partnerid. Koer on peremehesse väga kiinduv ja sarnaselt nõudlikule partnerile, vajab temagi inimese tähelepanu, kellega ta koos elab. Sellest tulenevalt usutakse, et koeraomanikud on vastutustundlikumad ja teavad, mis tähendab pühendumine.

Koeraomanikud on tervemad

See on vana tõde, mida tasub ikka ja jälle üle korrata. Koeraomanikul on vaja oma aktiivse lemmikuga sammu pidada — joosta, mängida ja hommikuti ning õhtuti kiired jalutuskäigud teha. Sellest tulenevalt on nende elustiil aktiivsem ja tervem.

Allikas: barkpost.com