61-aastane Janet Johnstone oli tuntud kui äärmiselt suur loomasõber. Armastusest koerte vastu avas 16 aastat Egiptuses elanud naine Wadi al-Qamaris kodutute koerte varjupaiga.

Veebruari lõpus postitas Johnstone Facebookis avalduse, et koertel on toit otsas ning mitte keegi, kes on kas koera varjupaika toonud või ta sealt adopteerinud, pole olnud nõus annetust tegema. "Täna ei ole mul koeri enam millegagi toita," kirjutas ta.

Nädal hiljem leiti naine surnuna, hambajälgedega nii näol kui kaelal. Kohalik politsei ja press on veendunud, et Janetit ründasid need samad koerad, keda ta varjupaigas pidas. Kolmel koeral leiti koonupiirkonnast ka verejälgi. Nädal varem oli Johnstone võtnud varjupaika pitbulli tõugu koera, kelle eelmistel omanikel oli olnud kavatsus koer agressiivsuse tõttu hukata. Naise surma põhjusena läks dokumentidesse kirja verekaotus.

Naise lähedased lükkavad politsei väited aga kategooriliselt ümber ega soovi uskuda, et Johnstone`i ründasid need samad koerad, kellele ta oli aastaid kaitseingliks olnud. Nad tõotavad omalt poolt teha kõik, et tõde välja selgitada.

Lisaks kodututele koertele leidsid Janeti juures peavarju veel hüljatud eeslid, hobused, kassid ja küülikud.