Parson jack russelli terjer kuulub terjerite rühma. Algselt kasutati neid rottide püüdmiseks ja jäneste jahtimisel. Tänapäeval on nad seltsikoerad. Sobib harrastuskoeraks, talle meeldib oma peremehele meele järele olla. Parson on sõbralik, pühendunud ja südamlik koer.

Välimus
Parson jack russelli terjeril on üsna lame ja lai kolp. Silmad on sügaval asetsevad, mandlikujulised ja tumedavärvilised. Kõrvad on väikesed, v-kujulised. Need peavad rippuma tihedalt pea ligi, paindekoht peab jääma koljust madalamale. Kõrvade otsad jäävad silmanurga joonele. Lõuad on tugevad ja jõulised, kääritaolise hambumusega. Kael on küllaltki pikk ja lihaseline. Keha pikkus peab ületama turja kõrguse. Esijalad on sirged ja tugevad; tagajalad on tugevad, lihaselised ja heade nurkadega. Käpad on kompaktsed. Saba on kõrge asetusega ja püstine. Kupeeritud saba peab olema tugev ja sirge. Kupeerimata saba peab olema võimalikult sirge, sabatüvelt jäme ja otsast kitsenev. Karvkate on kõva, liibuv ja paks ning seda nii karmi- kui ka siledakarvalistel koertel. Karvkatte värvuseks võib-olla ühevärviline valge või valge koos pruunikate, sidrunikollaste või mustad laikudega, mis asetsevad peamiselt peal ja sabatüvel.
Isase koera turja ideaalkõrgus on 36 cm. Emase koera turjakõrguseks on 33 cm. Koerad kaaluvad 5-8 kg.

Toitmine
Parson jack russelli terjer ei ole valiva söömisega koer.

Suhtlus
Parson on sõbralik, pühendunud ja südamlik koer. Ta saab hästi läbi lastega ja sobib suurepäraselt aktiivsele perele. Kasside ja teiste lemmikloomadega peab parsonit juba varakult sotsialiseerima hakkama. Koer võib aias palju pahandust teha, kuna terjerile iseloomulikult armastab parson väga kaevamist.

Aktiivsus
See väike ja aktiivne terjer vajab palju liikumist. Ta naudib pikki jalutuskäike, kui ta saab ka rihmata ringi joosta ja lõhnu üles võtta.

Treenimine
Parson on intelligentne väike koer, kuid võib teiste terjerite moodi küllaltki kangekaelne olla. Koera treenimine on suhteliselt lihtne, kuid omanik peab koolitamisel kindel ja järjepidev olema. Lõhna üles võtmisel ei pruugi koer enam midagi kuulda, seega peab tagasituleku käskluse õpetamisele eriti tähelepanu pöörama. Teiste koerte, eriti terjerite suhtes võib parson domineerivaks muutuda, seega on varajases eas sotsialiseerimine vägagi oluline.

Pesakond
Pesakonnas on tavaliselt 4-8 kutsikat.

Eluiga
Koera keskmiseks vanuseks on 14 või enam aastat.