Hundu-Ruudi perenaine sai tõelise šoki, kui ühel hommikul koera aediku juurde minne märkas selles ohtralt verd ning verist koera. Koer suunati viivitamatult Tartu Maaülikooli Loomakliinikusse, kus selgus, et koer vajab esimesel võimalusel operatsiooni, et eemaldada peenis ning teha pissimise jaoks teine väljapääs.

Koer oli teadmata moel vigastanud peenist ning see oli pea kolmandiku ulatuses läbilõigatud ja hakkas juba irduma. Samuti oli tekkinud infektsioon ja verekaotus. Hundu stabiliseeriti, alustati valuravi ja antibiootikumidega, kuni sai opereerida. Kliinikust lahkudes oli selge, et jalad saab ta alla vaatamata ülirasketele operatsioonidele. Üsna lootusetu tundus, aga seis urineerimisega, sest põit tuli tühjendada käsitsi ja see tilkus kontrollimatult. Samuti ei kontrollinud ta oma väljaheiteid ning ka kõht oli väga lahti.Teda tuli mitu korda päevas puhastada, mistõttu tema hooldajad said suure koormuse. Lausa nii suure, et esimese hooga tundus neile, et ei saa hakkama, kuid kui esimene ehmatus mööda sai, kulges kõik ilusti.

Hundu-Ruudi

"Olime valmis tegema kõike, et Hundu terveks saaks ning võtsime ühendust ka nõelravi spetsialisti Jaanus Nõgenega. Juba esimese seansi järgselt muutus koera liikumine palju kindlamaks. Ta hakkas kasutama oma tagajalgu lausa maapinna kraapimiseks. Jalutuskäikudel oli tegu, et talle järele jõuda," kirjeldab liit. "Seanss ise oli väga põnev juba seetõttu, et, kuidas saada rahulikuks koer, kes muidu ei püsi pudeliski. Mingi ime seal nõelte panemisel igatahes toimus ja muidu ülielav ja liikuv koer muutus imeliselt rahulikuks ning jäi sülle lausa magama. Ei oleks uskunud, kui ise juures poleks olnud! Täpselt sama juhtus ka paar nädalat hiljem teisel seansil. Koer muutus rahulikuks minutitega ning palju ei puudunud, et oleks norskama hakanud."

Hundu-Ruudi

Nõelravi spetsialisti sõnul ta varem nii raskesti viga saanud koera ravinud polnudki. Nõgene on spetsialiseerunud loomade nõelravile ning seega on erinevaid loomi tema käte all käinud palju. Hundu tulemus ka talle huvitav. "Kõik need nädalad me lootsime ja ei kaotanud usku. Nii Nõgene kui me ise koos pererahvaga nägime, kui palju koer ise kaasa aitas, et paraneda. Tema elutahe on väga suur," on liidu vabatahtlikud rahul.

Põit koer enam tühjendada ei lasknud, kuigi varem sai teha seda probleemideta. Samas polnud see ka täitunud ning tühjenes ise. Seoses erakorralise operatsiooniga vaadati üle ka tema liikuvus ja tervis muus osas. Hundu põis on väike ja toonuses ning saab öelda, et ka kakamist ta juba pisitasa hakkab kontrollima. Pissib ta juba osaliselt kontrollitult ja ainult veidi on veel pesa märg .Nõelravi pole veel lõppenud ning esimesel võimalusel jätkatakse sellega kohe, kui raviarst rohelise tule annab.

Hundu-Ruudi

Kõiki, kel võimalik, palutakse aidata kaasa Hundu-Ruudi tervenemisele, sest raviarve on 3500 eurot, kuid liidu enda kontole on pärast paljude loomade abistamist jäänud kõigest alla 100 euro.

Selgitus "Hundu"Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank

)EE441010220252652225 (SEB)

EE181700017004664286 (Luminor Bank

)EE087700771003771380 (LHV Pank)

Annetustelefonid9000 777 (5.-)9000 888 (10.-)

Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.