Eestimaa Loomakaitse Liit püüdis päästa koeri, kes koos poola keelt kõneleva mehega istusid Ülemiste keskuse ees, kerjamaks möödujatelt raha. Liidu vabatahtlikud on veendunud, et kerjamiseks ekspluateeritavad koerad on uimastatud ning nende tervis on ohus.

Viimasel ajal on levima hakanud skeem, mille käigus kerjused kaastunde tekitamiseks ja raha välja pressimiseks koos koertega kaubanduskeskuste juures istuvad. Eilegi sai loomakaitse liit vastava teate ning nende vabatahtlik Karin suundus olukorda kontrollima.

"Koertel ei olnud ees ei juua ega süüa. Loomad lamasid õhukese kaltsu peal kui surnud," kirjeldab liit sotsiaalmeedia postituses. "Praeguseks oleme 100 protsenti veendunud, et koerad on uimastatud.
Kui vabatahtlik läks koeri konfiskeerima, siis poola keelt kõnelev mees seletas poola keeles midagi kiibist ja dokumentidest. Kui palusime tal lahkelt koos kliinikusse tulla, et kõike seda kontrollida, ta keeldus.
Vaevu kepi abil liikuvast mehest sa järsku väga võitlusvalmis ja terve kodanik, kes kepiga vehkides ja rünnates naisterahvast, haaras kutsikad ning kiiremini kui maailma kiireim sprinter Usain Bolt jooksu pani.
Tuvastasime ka selle, et koerad seda meest kartsid. Kohale sõitnud Karinil on üsna suured kogemused väärkoheldud koertega ja nende kehakeelest oskab ta välja lugeda nii mõndagi."

Vabatahtlik kutsus välja politsei, kuid kerjus jõudis juba enne põgeneda. Tegemist on vägivaldse petisega, kes koeri väärkoheldes rõhub inimeste heatahtlikkusele ja püüab niimoodi kasu saada.

Üleeile autost päästetud koer, kellest Delfi kirjutas, on samuti üks selles skeemis kasutatud loomadest. Veterinaarid tuvastasid koera vanuseks umbes 7 kuud. Kutsikas oli üleni usse täis ja alatoidetud.
Loomakaitse liidu inimesed on veenunud, et ka eile kerjuse poolt ära viidud mustvalged kutsikad on aeg-ajalt kinni Sakala 22 maja juures seisvas autos ning nende tervis on ohus. Liit palub kutsikatega petturit nähes koheselt neile teatada telefonil 51946146.