1) Kuldne retriiver Angel kaitses oma noort omanikku puumarünnaku eest

11-aastane Austin Forman ladus parasjagu aias puid, kui märkas, et tema koer Angel hoiab kuidagi veidralt tema ligi. Peagi sai Austin aru, miks – teda ründas justkui eikusagilt puuma. Koer ei jäänud aga sugugi kõrvalseisjaks. Ta astus kangelaslikult vahele ning võttis rünnaku enda ohjata. Sel ajal, kui koer ja puuma kaklesid, jooksis Austin tuppa, et oma ema juhtunust teavitada. Ema helistas küll viivitamatult hädaabisse, kuid selleks ajaks, kui päästeamet kohale jõudis, olid koerakese haavad juba väga tõsised ning tema ellujäämine ohus. Kõigi üllatuseks ajas aga Angel end hoolimata rasketest vigastustest püsti. Otsemaid tahtis ta veenduda, kas Austiniga on ikka kõik korras. Mis juhtus aga Angeliga? Õnneks pääses ka tema.

2) Koer Peanut päästis kolmeaastase tüdruku surnuks külmumisest

Ühel hommikul märkas Peanuti omanik, et koer käitub kuidagi veidralt. Algul ei teinud ta sellest suurt välja. Kui koer oli aga juba tükk aega mööda maja ringi jooksnud ja justkui põhjendamatult haukunud, lasi omanik lõpuks oma lemmiku õue. Oodatud rahu aga ei saabunud. Nii pea, kui Peanut ukse vahelt välja sai, hakkas ta vägisi oma omanikku maja taha kaasa kutsuma. Peremehel ei jäänudki muud üle kui kaasa lonkida. Kohale jõudes oli üllatus suur – kraavis värises pisike alasti kolmeaastane tüdruk. Peremees mässis pisikese neiu oma dressipluusi sisse ja kutsus abi. Kust teadis aga Peanut abivajajat aidata? Tõenäoliselt oli oma osa selles, et tedagi oli minevikus väärkoheldud. Ilmselt just seepärast oskas ta väikese tüdruku valu tunda.

3) Labrador Bear päästis pere pisipoja uppumisest

Patricia Drauch oli parasjagu aias toimetamas, kui märkas ühtäkki, et tema 14-kuune pojake Stanley on vaateväljast kadunud. Mõistagi valdas teda hetkega suur paanika. Ta otsis oma poega kõikjalt, kuni leidis ta lõpuks basseinis vee peal hulpimas. Õnneks märkas ta ka kohe, et Stanley ei ole basseinis sugugi üksi – koer Bear oli tema all ja hoidis poisi pead vee peal. Päästjad kinnitasid hiljem, et Stanley oli peaaegu uppumas ja jäi ellu ainult tänu Bearile.

4) Pitbull Maya päästis oma omaniku vägivaldse ründaja käest

Angela Marcelino võttis oma pitbulli segu koera Maya omal ajal varjupaigast. Paistab, et koer oskas seda hinnata – paar aastat hiljem osutas ta peremehele vastuteene. Nimelt oli koeraomanik Angela ühel ööl parasjagu koju sisenemas, kui ühtäkki ründas teda selja tagant võõras mees. Mees haaras naisel kõrist ja surus ta vastu ust. Seda kõike kuulis pealt koer Maya, kes tormas mehele kallale, mispeale sissetungija põgenes.

5) Rotveiler Eve päästis oma halvatud omaniku põlevast autost

Kathie Vaughn sõitis parasjagu Atlantasse antiiginäitusele, kui ühtäkki võttis ta auto ootamatult tuld. Kuna Kathie ise on alakehast halvatud, ei olnud tal niisama kerge põlevast masinast põgeneda. Olgugi et ta üritas kohe meeleheitlikult oma ratastooli kokku panema hakata, oli suitsu juba nii palju, et see tegi ta hajameelseks ning autost väljapääsemine ei tahtnud sugugi õnnestuda. Õnneks oli koer Eve veel värske – nii tiris ta kangelaslikult oma peremehe autost välja ja sealt edasi kraavi. Vaid mõni hetk pärast seda lahvataski auto leekidesse. Eve ja Kathie pääsesid õnnelikult viimasel hetkel.

6) Pisike Yorkshire'i terjer Joe hoidis karu oma vigastatud peremehest eemal

Joe peremees Deborah Epstein oli hiljuti autoõnnetuses raskelt viga saanud ning taastus kodus. Ühel päeval oli ta aga unustanud lahti oma maja esiukse. Seda märkas must karu, kes kasutas kohe võimalust ja lonkis vaikselt tuppa uudistama. Pisikesele Joe'le ei meeldinud võõras sissetungija karvavõrdki. Viimane piisk karikas oli aga see, kui karu tema toidukausile lähenes. Nii hirmutaski väike Joe suure karu majast otsjeoones välja.

Allikas: Buzzfeed