Jahedus on koerale oluline, et ta ei saaks kuumarabandust. Otsi varjuline koht ja ära lase koeral kaua kuuma päikese käes olla. Eelista minna randa pigem õhtusel ajal või pärastlõunal, kui temperatuur hakkab langema. Kui rannast tulles näib koer tükk loju, hingeldab ja tal on kõhulahtisus, siis kontakteeru loomaarstiga.

Võta kaasa puhas vesi ja kauss ning ära lase koeral juua merevett. Kui koer joob pisut merevett ei juhtu midagi, ent mida rohkem ta merevett joob, seda suurem on tõenäosus, et koer jääb sellest haigeks.

Päästevest on oluline, kui koer pole just suurepärane ujuja. Tasub vältida ka päevi, kui laine on tugev. Kui arvad, et koeral pole päästevesti vaja, võiks tal olla värviline kaelarihm, mille järgi on teda kerge märgata.

Päikesekreem, mis on spetsiaalselt koertele mõeldud, on kasulik soetada ja seda tuleks kanda koera ninale ja kõrvadele, sest seal on karvkate hõredam. Üldiselt võib koer saada päikesepõletuse kohtadesse, kus on vähem karvu, nii et päikesekreemi kasutamise vajadus sõltub koeratõust ka. Rannast tulles kontrolli ka koera silmi, sest intensiivne päike võib koera nägemisele halvasti mõjuda.

Kaitse koera parasiitide eest. Rannas puutub koer igasuguste parasiitide ja bakteritega kokku, mis võivad talle kahjulikud olla. Seetõttu tasuks käia läbi loomaarsti juurest ja lasta koer erinevate haiguste vastu ära vaktsineerida.

Allikas: petmd.com