Pointer kuulub jahikoerte rühma. Neid kasutatakse seltsi-, spordi- ja näitusekoertena. Pointer on suursuguse figuuriga atleetlik koer. Ta on lihaseline, kelle liigutused on maadvõitvad ja kiired. Pointeri eripäraks on kolba suunas ülespoole suunatud nina.

Välimus
Kolp on keskmise laiusega. Nina ja silma ääred on tumedad, sidrunikollastel ja valgetel koertel võivad need ka heledamad olla. Koon on kergelt nõgus. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on pähkelpruunid või pruunid sõltuvalt karvkatte värvusest, pilk on sõbralik. Kõrvad on suhteliselt kõrge asetusega, hoiduvad tihedalt pea ligi. Need on keskmise pikkusega ja otstest veidi teravad. Kael on pikk, lihaseline ja kergelt kumer. Selg on lihaseline, ribid hästi kaardunud. Karvkate on lühike ja karm. Õlad on pikad ja hästi tahapoole hoiduvad. Esijalad on sirged ja tugeva luustikuga. Tagajalad on väga lihaselised. Käpad on ovaalsed, hästi koondunud varvastega, tugevate mõhnadega. Karvkate on sile, sirge, lühike ja võrratult läikiv. Saba on keskmise pikkusega, tüvelt jäme ja otsa suunas kitsenev. Saba on kaetud tihedalt liibuvate karvadega, hoidub seljajoone pikendusele, ent ei tõuse kunagi üle seljajoone. Töötades peksleb saba küljelt küljele.
Emase koera turjakõrguseks võib-olla 61-66 cm ja ta kaalub umbes 26 kg. Isase koera turjakõrguseks on 63-69 cm ja ta kaalub umbes 30 kg.

Toitmine
Kutsikale peab pakkuma kvaliteetset toitu ja kasvataja toidusoovitustest peab rangelt kinni pidama.

Suhtlus
Pointer on populaarne töökoer, kuid ta kohandub hästi ka seltsikoerana. Ta on sõbralik, südamlik ja kuulekas, kes saab hästi läbi teiste koertega ja muude lemmikloomadega, kuid neid peab juba varajases eas omavahel tutvustama. Laste suhtes on pointer rahulik ja sõbralik ning koer armastab kõigist pere toimingutest osa võtta. Pointer vajab inimese tähelepanu ja ta kohandub hästi koduste reeglitega. Sõbraliku iseloomu poolest ei sobi pointer valvekoeraks. Ta tervitab kõiki soojalt, kuid annab häälekalt märku, kui keegi ukse taga on. Pointer on tuntud oma leebe loomuse poolest. Õhukese naha tõttu peab koera hoidma soojas ja tuuletõmbusevabas kohas. Kui koer peab liialt kaua üksi olema, võib ta pahandusi tegema hakata.

Aktiivsus
Pointerit rakendatakse peamiselt koertespordialadel, seega vajab ta ka palju liikumist. Pärast kutsikaiga peab koer saama regulaarselt vabalt ringi joosta. Rihma otsast lahti laskmisel peab eriti tähelepanelik olema. Pointer on jahikoer ja võib käskudele allumatult minema joosta. Koera aias hoidmisel peab aed hästi tarastatud ja kõrge olema, kuna koer suudab vägagi kõrgele hüpata.

Treenimine
Pointer on intelligentne koer, kes õpib kiiresti. Koera tundliku loomu pärast peab ka treenimine leebe olema ja premeerimisel põhinema.

Pesakond
Pesakonnas võib-olla 1-10 kutsikat, kuid järeltulijate keskmine arv on 6.

Eluiga
Pointeri keskmine eluiga on 13-14 aastat.