Õnneks oli ta 6. elunädalast saadik elanud asenduskodus, Queenslandi kuberneri ametlikus residentsis ja nii andis kuberner oma neljajalgsele sõbrale uue töö.

„Nüüdseks on Gavel kasvanud välja neljast tseremoniaalsest kuuest, teinud läbi karjäärimuudatuse (uueks ametinimeks on tal Gavel VRD (ehk „viitse-kuninglik koer“), ja ta on toonud kirjeldamatut rõõmu kuberneri, proua de Jersey, valitsushoone personali ja tuhandete Queenslandi elanike ellu, kes sellest ajast saadik kuberneri residentsi külastanud on,“ anti teada kuberner Paul de Jersey büroost.

Aasta jooksul pärast kutsika saabumist on töötajad jaganud sotsiaalmeedias Gaveli lugu ja fotosid. Gaveli edutamine toimus veebruaris, pärast seda, kui tema treenerid otsustasid, et kutsikas ei sobi politseitööks. Nii võeti ta katseks tseremooniates osalejana tööle.

Kui ta eelmisel aastal esimest korda oma asenduskoju jõudis, avaldas politsei järgmise pressiteate: „Gavel on pärit kuulsast sugupuust ja selle järgi otsustades peaks ta Queenslandi koerteüksuse uhke liikmena juba 16 kuu pärast osalema kurjategijate jälitamisel ja nende tabamisel!“

Kuid kahjuks nii ei läinud. Ent „elades ühes Brisbane’i kõige mainekama aadressiga hoones, pole Gavelil ilmselt niipea põhjust kurta,“ lisati pressiteates. Kodanikud on kindlad, et kõik, mis tal jääb puudu kuritegevuse vastu võitleja agressiivsusest, teeb ta tasa, täites oma ülesandeid Queenslandi valitsushoone külalisi ja turismigruppe tervitades. Samuti osaleb ta pidulikel tseremooniatel – ja selle ametiga käib kaasas eritellimusel valmistatud vormikuub, mida kaunistavad Queenslandi riiklikud embleemid.

„Loodame, et Gavel jääb meiega pikkadeks aastateks,“ ütles Brisbane’i teleuudistele kuberner de Jersey.

Allikas: bbc.com