Portaal Iheartdogs.com on toonud välja mõned selle tõu kohta käivad põnevad faktid, mida jagame ka teiega.

Kindlasti on huvitav teada, kuidas see koeratõug omale nime sai. Pärinevad nad samuti Kanadale kuuluvalt Newfoundlandi saarelt, sealtsamast, kust suured ja kohevad newfoundlandi koeradki. Neid hakati aretama 19. sajandi algul newfoundlandi koerte väiksema varsioonina ja tegelikult nende tööülesanded newfoundlandi koerte omadest väga ei erinenudki. Kaluritel oli vaja koera, kes suudaks kaldale tuua lahti pääsenud kalavõrke ning konksu otsast plehku pannud kala. Selleks vaja häid ja vastupidavaid ujujaid. Kuna saare enda nimi oli juba antud newfoundlandi koertele, sai uue tõu nimetuseks Labradori mere järgi labradori retriiver.

Aretusel pöörati tähelepanu järgmistele omadustele:

  • neil koertel on tugev saba, mis töötab vees nagu propeller;
  • käpad, mille varvaste vahel on ujulestad;
  • pehme ja tundlik suu, mis võimaldab koeral kandamit mitte vigastada ega katki teha. Eriti oluline oli see kalade puhul, sest kalurid ei tahtnud saagist ilma jääda;
  • hea õppimisvõime;
  • paks ja mitmekihiline vetthülgav karv.

Nii nagu iga hea kommikarp sisaldab kolme värvi šokolaadikomme - valgest-, tumedast- ja piimšokolaadist, siis ka labradori retriivereid on kolme värvi - kollaseid, musti ja pruune. Kutsikate värvus ei pruugi olla sama, mis vanematel. See kõik sõltub sellest, milliseid geene koer kannab.

Usutakse, et erinev kasuka värvus annab erinevaid eeliseid erinevateks väljakutseteks. Näiteks mustad labradorid on paremad saagitoojad, kollased aga head juhtkoerad. Tegelikult väidavad kogenud koerakasvatajad, et see uskumus ei vasta tõele.

Fakt on, et labradore kasutatakse palju inimeste aitamisel ja seda karvkatte värvusest olenemata. Sealhulgas "töötavad" nad politseis, aitavad lastel lugema õppida ning juhivad nägemispuudega inimesi.

Millele labradori retriiveri kutsikat võttes tähelepanu pöörata?

  • labradorikutsikad avastavad maailma suuga ning neil on väga teravad hambad, mis võivad hooletul mängimisel võib mõni õnnetu hammustus päris valus olla;
  • nad on väga energilised ning vajavad rohkelt tegelemist ja palju jooksuruumi;
  • üldiselt on tegemist tõuga, kellel on hea tervis, aga võib esineda liigeseprobleeme;
  • need koerad on tõeliselt head semud, kes sobivad hästi perekoeraks.