Koeraomanikule, kes enda lemmiklooma täieõiguslikuks pereliikmeks peab, ei ole kurvemat vaatepiti, kui koera keelav märk laheda vabaõhukeskuse sissepääsul. Kuid veel kurvem on koer, kes teadmatuses mööduvaid võõraid vaatab ja ootab, millal peremees naaseb.

Kuid mitte kõik paigad ei jäta lemmikloomi ukse taha, vaid on kohti, mis tagavad, et lemmikloom saaks lustida vähemasti sama vingelt, kui tema kahejalgsed pereliikmed. Nimelt avab 5. augustil Kiviõli Seikluskeskus täiesti uue atraktsiooni, mis on mõeldud kõikidele koertele, kes turnida ja ennast tühjaks joosta soovivad.

Aastaid koeri treeninud ja koeraomanikke nõustanud Kei Kvarnstrom on olnud Kiviõli koerteatraktsiooni valmimise juures nõu ja ideedega algusest peale, et püsti saaks koerte vajadusi ja agility spordi eripärasid arvestav seiklusala. Samuti pakub Kei avamispäeval kõigile koertega külalistele koerte tantsust, mitmevõistlusest, rallist ning õpitubadest koosnevat lõbusat päeva.

Kiviõli Seikluskeskus on Eesti mõistes täiesti omalaadne paik, mis meelitab enda rohkete atraktsioonide ja adrenaliini vallandavate võimalustega inimesi üle terve Eesti ja kaugemaltki. Talvel toimib korralik mäesuusakeskus ja suvel saab enda adrenaliinilaksu kätte nii 3- kui 30-aastane. Nüüd siis esmakordselt on võimalus meelelahutust pakkuda ka enda neljajalgsele sõbrale ja ei tule talle ärasõiduks hoidjat otsida.

Kiviõli seiklusparki on oodatud ka koerad

“Kui me 2001. aastal hakkasime siin mäel Madisega (Madis Olt) suusakeskusest unistama, ei osanud me kaugeltki unistada sellest, et 19 aastat hiljem on hoopis suvi ja pered need mis meile kõige rohkem siin rõõmu pakuvad. Nüüd, kus meil on ka endal pered ja koerad, tundub lausa kohustuslik, et kogupere seikluskeskusest rääkides on ka koerad meie seikluste loomulikuks osaks.” rääkis seikluskeskuse üks asutajatest Janek Maar.

Avamise puhul on terve päeva jooksul agilty pargis erinevad üritused ja ettevõtmised. Kohal Eesti tipptegijad agility spordimaailmast, kes näitavad uudistavatele Pontudele ja Mukidele ette, kuhu nemad treeninguga jõudnud on. Kuid üldiselt on koerte seikluspark ikkagi kujundatud kõige tavalisema koduse tervisespordikoera ja tema peremehe soove ning võimalusi arvestades.

Kiviõli Seikluskeskus on avatud teisipäevast pühapäevani kell 11 kuni 19. 5. augustil ei pea koerad tasuma sissepääsutasu, mis muidu on 2 eurot.