Müüt number 1: parim toit pärineb loomaarsti kabinetist
Suurbrändid, kelle tooteid võib ka loomaarstide kabinetist leida, turundavad oma tooteid sageli esmaklassilise premium-toodetena. Kui sa aga vaatad uhketest pakenditest ning osavalt sõnastatud reklaamlausetest kaugemale ning uurid ka seda, millest need toidud valmistatud on, võid näha, et tegelikult ei ole seal midagi sellist, mida sa oma loomale anda sooviksid. Jälgi, et esmane valguallikas oleks siiski loomne, mitte taimne – su lemmikloom on loodud liha sööma. Liigne teraviljasisaldus loomatoitudes ongi paraku ülekaalulisuse ja allergiate põhjuseks.

Müüt number 2: kuivtoit puhastab su kassi või koera hambaid
Kasside ja koerade hambad on teravad ja loodud hammustama, rebima ja toorest liha närima. Seega, kui su lemmikloom sööb kuivtoitu, siis on kaks varianti: a) ta neelab selle tervena alla või b) ta purustab selle täielikult. Selline puru aga ei puhasta kuidagimoodi hambaid, pigem võib see kuhugi kinni jäädes pakkude kena kasvuala bakteritele ja seeläbi ka sootuks põletikke tekitada.

Müüt number 3: loom vajab erinevas eas erinevat toitu
Erineva eluea toitumissoovitused on suuresti turundustrikk. Tõsi, kassipojad ja koerakutsikad vajavad kasvamiseks rohkem toitu kui täiskasvanud isendid, küll aga ei ole neil vaja „spetsiaalselt kahekuustele loomadele toodetud“ toitu.

Müüt number 4: peremehe õhtusöögi ülejäägid on su lemmikloomale halvad
Tervislikud toiduülejäägid ei tee su loomale midagi halba. Pigem mõjuvad need talle hästi. On kaks reeglit, mida järgida:
Toit peab olema tervislik: liha, aurutatud ja hakitud juurviljad, riis, kaerahelbed – ei mingit rämpstoitu!
Kui annad oma loomale midagi enda toidust, siis arvesta seda ka pärast, kui talle kaussi midagi muud valad. Ära toida oma lemmikut üle.

Müüt number 5: kassid ja koerad võivad süüa ainult toite, mille pakil on kirjas sõnad „tasakaalustatud ja täisväärtuslik“
Kas iga sinu toidukord on tasakaalustatud ja täisväärtuslik? Vaevalt. Loomulikult on ääretult positiivne ja innustav, kui oma looma iga eine läbi mõtled, kuid sa ei pea oma pead liigselt vaevama. Nii nagu endagi puhul, kanna ka lemmiku puhul hoolt selle eest, et tema toidulaud oleks mitmekülgne.

Müüt number 6: kassid ja koerad võivad vabalt teineteisele mõeldud toite süüa
On üksikuid konserve, mis sobivad nii koertele kui kassidele. Enamasti on need siiski mõeldud vaid ühele. Kassid vajavad rohkem valku ja rasva kui suurem osa koeri ning koertel on suuremad nõudmised lisatud tauriini osas. Kui söödad oma kassile koeratoitu, siis tekitad tal suurema riski ülekaalu tekkeks. Koerad, kellele kassitoitu nina alla pannakse, võivad haigestuda kõhunäärme põletikku.