Teie peres on üks vahva koerake. Tutvusta teda meile pisut.
Meie peres on 11aastane taksikoer Roby. Nägin temast kutsikana juhuslikult pilti ja sellega oligi kõik otsustatud. Roby sai ostetud tuttavalt.

Kas Sul on ka lapsepõlves lemmikloomi olnud?
Jah, ka lapsena oli meie peres taksikoer, kes elas lausa 16-aastaseks.

Milline taks iseloomu poolest on, millised on tema kõige ekstreemsemad või humoorikamad iseloomujooned?
Meie taks on üsna isekas koer, kuid enamasti kuulab ta väga hästi sõna. Temaga saab ka ilma rihmata jalutamas käia. Ta armastab teki all magamist. Õhtul hiljemalt kella üheksa ajal, läheb ta oma pessa, kaevab ninaga teki sisse uru ja läheb teki alla magama.

Kuidas Roby igapäevaelu välja näeb?
Roby päev algab siis kui meie päev. Ta ei küsi hommikul vara õue, vaid ärkab vaikselt. Üldiselt käib tema igapäevaelu meie rütmi järgi. Talle meeldib autoga sõita ja õues ilusat ilma nautida. Tema põhisöögiks on koertele mõeldud krõbinad, kuid vahel saab ta ka hakkliha riisiga. Robyl on ka üks halb harjumus, nimelt meeldib talle võimalikult suurte kividega mängida.

Talv on tulemas, kuidas Roby kümale talvele vastu astub? Kas ta vajab sooja hoidmiseks ka jopet?
Meie Robyle talv ei meeldi. Jopet selga ta panna ei luba ja parema meelega magaks ta kevadeni toas teki all. Samas pehmema ilmaga armastab ta kivide asemel lumepallidega mängida. Pikalt temaga õues siiski olla ei saa, sest lühikesed käpad külmuvad ära.

Kas Roby on ka koertekoolis käinud ja kuidas saab ta läbi teiste koertega?
Koertekoolis ei ole Roby käinud. Samuti ei ole talle meelt mööda koertele mõeldud aedikud. Talle meeldivad vaid need koerad, kes tantsivad tema pilli järgi.

Kuidas koer teie perele mõjub ja kuidas ta lapsega läbi saab?
Koer on meil pereliige. Lapsega saab üllatavalt hästi läbi. Lapse arvates on Roby parim mänguasi. Siiski peab neil silma peal hoidma, sest Robyle ei meeldi kui temalt mänguasjad ära võetakse. Last ta kunagi hammustanud ei ole, kuid hoiatavalt nagu koerad ikka, on ta paar korda urisenud.


Kas Sulle meenub mõni vahva krutski, mida Roby teinud on?
Ükskord, kui ma autoga taaskord stuudiosse lindistama sõitsin, hakkas CD-mängija üks hetk katkendlikult mängima. Seisma jäädes avastasin, et Roby oli CD-mängija juhtme läbi närinud. Ilmselt talle see muusika ei meeldinud.

Kas olete mõelnud veel mõne lemmiklooma peale tulevikus?
Otseselt ei ole sel teemal hetkel mõtteid mõlgutanud, kuid ilmselt saab kunagi meie peres olema ka kass.

Millisele inimesele Sa taksikoera soovitaksid?
Taksikoer sobib kõikidele, kes tahavad endale sõpra. Erilist koduvalvurit temast ei ole. Taksikoer sobib hästi ka korteris elavale inimesele. Samas peaks taksikoer saama kindlasti piisavalt liikuda, et vältida ülekaalu ning seljaprobleeme.