Sanja lugu sai alguse kaks aastat tagasi, mil ta jaanuarikuus ühe Narva korterelamu juurest luusimas leiti. Ta oli seal juba päevi ekselnud, kuid keegi ei tunnistanud koera omaks. Majaelanikud tundsid muret ja loomasõber Jekaterina ei jätnud abi paluvate silmadega koera lageda taeva alla kükitama. Ta pakkus koerale süüa ja asus tegutsema. Sotsiaalmeedias koera kuulutust jagades lootis ta omanikud üles leida, kuid kahjuks ei tunnistanud keegi Sanjat omaks.

Jekaterina otsis koerale uue kodu ja lõi sellega seoses ka organisatsiooni MTÜ Narva Hüljatud Loomad, mille eesmärgiks sai abivajavate loomade aitamine. Sanja võtsid oma hoole alla eakas proua ja tema lapselaps, kes lubasid koera eest hästi hoolt kanda. Kuna Sanja oli esimene loom, keda loomasõbrad uude kodusse aitasid, ei teatud sel hetkel midagi loovutuslepingutest ning Sanja reisis uude kodusse vaid usaldusel põhineval kokkuleppel.

Nüüd on sellest vahejuhtumist juba kaks aastat möödas ja Sanja kurvad seiklused ei ole lõppenud. Eelmisel nädalal märkasid kohalikud elanikud vanemat, halvas seisus koera palava ilmaga mööda tänavaid lonkimas. Koer viidi kohalikku varjupaika, kus selgus, et tegu on täpselt sellesama Sanjaga. Sanja oli taas tänavale sattunud.

Koera omanikele helistades selgus, et Sanja oli lapselapse väidetavalt jalutuskäigu ajal pikali tõmmanud, mistõttu ta hetkel haiglas viibis. Lähemal uurimisel tuli siiski välja, et vanaproua oli otsustanud koerast lihtsalt vabaneda, kuna ta oli nõrk, haige ning koera eest enam hoolitseda ei jaksanud. Vaene Sanja, kes kaks aastat tagasi lootusrikkalt uude koju reisis, visati taas lageda taeva alla saatuse hoolde. Vanaproua koera enam ei tahtnud ja tema soov oli, et Sanja varjupaigas eutaneeritaks. Sellega ei olnud aga loomasõbrad nõus ja Sanjale hakati taas uut võimalust otsima, et koer saaks vähemalt oma vanaduspõlvegi väärikalt armastava pererahva keskel veeta.

Sanja on südamlik ja rahumeelne koerahärra, kel ei jää enam muud üle, kui abi paluda. Kui sina või sinu tuttav on see suure südamega inimene, kelle hinges ja kodus on ruumi ühele eakale, liigesemuredega koerahärrale, võta ühendust Jekaterinaga (55992270) või Mariaga (56810301). Sanja väärib samuti oma ellu lõpuks ometi veidi armastust ja stabiilsust ning just sina saad olla see viimane ja ustav sõber tema elus!

Vajadusel abistatakse ka transpordiga ja MTÜ Narva Hüljatud Loomad hoolitseb koera raviarvete ning vajadusel ka toiduvarude eest looma elupäevade lõpuni. Ainult armastav kodu on see, mida Sanja vajab!