Sportlikud koerad. Inimesed, kes omavad sportlikke ja väga liikuvaid koeri nagu hurdad ja kokkerspanjelid, on kompromissialtid, täidavad kohustused õigeaegselt ja on täpsed.

Karjakoerad. Kollide või berni alpi karjakoerte omanikud on väljapoole elavad aktiivsed inimesed. Sellele järeldusele ei olnud uurimisgrupil raske tulla, sest inimesed valivad üldjuhul koera selle järgi, kuidas loom nende elustiiliga sobib. Karjakoerad on seltsivad, lõbusad ja aktiivsed - just sellised, nagu nende peremehedki.

Jahikoerad. Labradori retriiverite ja beagle'ite omanike kohta järeldasid teadlased, et tegemist on rahulike ja enesekindlate inimestega, kes on emotsionaalselt stabiilsed ja teavad täpselt, milliste eesmärkide poole rühkida.

Seltsi- ja kääbuskoerad. Väikeseid chihuahuasid või yorkshire'i terjereid võib sageli näha kuulsuste käevangus, kelle jaoks on koerad pigem aksessuaarid. Ehk ka seetõttu on levinud stereotüüp, et kääbuskoerte omanikud on pealiskaudsed ja sisutühjad inimesed. Kuid nagu järeldas uurimisrühm, on seltsikoerte omanikud tegelikult intelligentsed, uudishimulikud ja uutele kogemustele avatud inimesed.

Teenistuskoerad. Üllataval kombel jäid teenistuskoerte omanikud uurimisrühma hinnangul kõige tagasihoidlikumaks. Teadlased oskasid välja tuua vaid oskuse lahendada keerulisi olukordi kompromisside leidmise teel, aga see oskus on paljudel koeraomanikel.

Allikas: abcnews.go.com